Michelin Romania a decis relocarea din clădirea World Trade Center din Piața Presei în proiectul Global City Business Park, situat în Pipera, prin semnarea unui contract de închiriere pentru 4.000 de mp.  Global City (56.000 mp) est un proiect dezvoltat de către fondul de investiții grec Global Finance și cuprindea deja sediile unor companii precum Coca Cola și TotalSoft. Aceste două companii au decis recent să-și reînnoiască contractele.

Novo Park, situat în apropierea stației de metrou Pipera, are un nou chiriaș pe 2.700 de mp: Sodexo, o companie care emite tichete de masă și vouchere de vacanță. Hewlett-Packard (HP), Procter & Gamble (P&G) și Ringier sunt de asemenea pe lista de chiriași ai clădirii Novo Park , al cărei grad de ocupare a ajuns la 98%. Clădirea este deținută de omul de afaceri local Liviu Tudor, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe piață. Prin intermediul companiei Genesis Development, acesta deține două parcuri de birouri: Novo Park și West Gate, cu o suprafață închiriabilă totală de peste 130.000 de mp.

Immofinanz Group a semnat de asemenea noi contracte recent pentru North Center și Iride Business Park – amândouă în zona Pipera – contracte care includ extinderea portofoliului unor chiriași. Noile deal-uri pentru North Center au fost semnate cu Adrem Invest (527 mp) și CBN International Europe, care și-a extins suprafața închiriată la 1.400 de mp. Alte semnări recente de contracte ale grupului au fost cu Veolia Water Solutions & Technologies Romania (1.100 mp) și Acvatot (1.033 sqm) pentru Iride Business Park.

“În urma acestor tranzacții, North Center a devenit clădirea de birouri cu cel mai mare grad de ocupare (72 %) din zona Pipera Nord, în timp ce Iride Business Park se aliniază obiectivului nostru de a avea un grad minim de ocupare de 90%,” a afirmat Eduard Zehetner, CEO Immofinanz Group.

“Activitatea de închiriere din zona Pipera-Dimitrie Pompeiu a înregistrat un salt relativ mare în T1, în comparație cu trimestrele precedente, însumând aproape 18% din tranzacții. Acest lucru se datorează nivelului competitiv de chirii și fluidizării traficului în urma finalizării de anul trecut a unui nou pasaj. Mai mult, clădirile sunt relativ noi și beneficiază de suprafețe considerabile.,” a spus Oliver Derksen, consultant al diviziei de birouri din cadrul The Advisers/Knight Frank. (source: cijjournal.com)