“Datele statistice de pe trimestrul al treilea demonstreaza ca sentimentul pozitiv despre care discutam la inceputul anului este un fenomen sustenabil, dovada a maturitatii pietei si a evolutiei macroeconomice bune.”, apreciază Mihai Păduroiu, Head of Office Agency, CBRE Romania.

 

“De asemenea, cota de 30% din volumul total tranzactionat, reprezentat de cresteri ale companiilor prezente deja sau de intrari noi pe piata din Romania, este un maxim istoric si permite cresterea asteptarilor pentru evolutia cererii in 2016. “, mai spune Păduroiu.

 

Rata totala de neocupare se menține în aceleași niveluri ca și în trimestrul al doilea – 13,1% acum, fata de 12,9% in al doilea trimestru. Până la sfârșitul anului vor mai fi livrați 41.600 de mp de spații de birouri, cel mai important proiect fiind  AFI Park 4 si 5, dezvoltat de AFI Europe, cu o suprafata de 32,000 mp.

 

Pentru 2016, previziunile de spații de birouri vizeaza livrarea a 382.000 mp, marea majoritate a acestora in zona de Nord si Pipera (67%)  si in zona de Vest (15%). Chiria Prime s-a menținut și în acest trimestru la nivelul de 18,5 eur/mp. (Sursa: ziuacargo.ro)