De ce Skyhub? Care este conceptul de design al acestui nou produs din palmares?

Cel mai simplu raspuns este: de nevoie. Nu mai avem loc, avem foarte multe cereri si credem ca produsul nostru este unul foarte necesar pietei de birouri. De fapt este in planul nostru de la inceput sa ne extindem. Cu Hotspot Workhub am facut „proof of concept”, am demonstrat ca functioneaza. Acum urmeaza sa crestem. 

Conceptul de design are doua aspecte: functional si estetic. Functional este foarte asemanator cu primul Hotspot si merge pe principiul de „best space scenario” – prin care vrem sa oferim companiilor care aleg sa aiba biroul la noi, cea mai buna varianta de birou flexibil. Calitate, flexibilitate, comunitate. Estetic, conceptul este destul de diferit. La Skyhub ne adresam unui public mai tanar, care traieste in lumea digitala. Avem si mai multa tehnologie – video, sunet, lumini, etc. dar si mai multa culoare. 

Ce aduce nou cel de-al doilea spațiu colaborativ ce va fi deschis sub brand-ul Hotspot?

Avand deja experienta primului Hotspot, ne-am dat seama in primul rand cum putem aduce si mai multa flexibilitate spatiilor si lucram la detalii noi, care ne vor usura viata la birou. Membrii pot alege din modulele flexibile si isi pot configura un birou cum doresc. In plus, montam un iluminat care dezinfecteaza suprafetele in salile de sedinta si ecrane interactive cu facilitati de videoconferinta incluse. 
Un alt aspect nou, care vine odata cu deschiderea Skyhub, este ca membrii nostri vor avea posibilitatea de a lucra din ambele spatii, in zonele de open space, ceea ce aduce inca un plus de flexibilitate.  

Care sunt principalele facilități ale Hotspot Skyhub?

In primul rand sunt birourile flexibile, cu mese mobile (pe roti) care pot fi reconfigurate rapid oricand. Avem salile de sedinte high-tech care pot fi rezervate prin aplicatia noastra dar si sali de sedinte mai confortabile, cu canapele si fotolii comode care permit discutii relaxate. Zonele de relaxare extinse includ zone de cafenea, o jungla urbana si un Sky Lobby cu o vedere fantastica care se poate savura de pe sezlonguri confortabile. 

Cum se va împleti viața socială cu munca pentru angajații companiilor membre? Va exista o comunitate?

Comunitatea este liantul principal. Am invatat la primul Hotspot ca membrii nostri apreciaza cel mai mult atmosfera si comunitatea si ca ele sunt cel putin la fel de importante ca dotarile tehnice sau ergonomia spatiului. Prin spatii de socializare generoase, evenimente si workshop-uri, dar si prin cafea foarte buna si design, vrem sa cream o comunitate cool dinamica si atractiva. 

Cui se adresează acest hub? Care este stilul de lucru vizat?

Pana acum, asa cum am anticipat, avem clienti multi din zona de tehnologie. Firme care angajeaza oameni tineri, foarte talentati si pentru care acestia sunt capitalul cel mai important. Prin tot ceea facem incercam sa ajutam firmele sa atraga si mentina acest capital. 

Aveți vreo promoție/incentive pentru primii chiriași ai hub-ului?

Primii membri au flexibilitatea maxima in configurarea birourilor  - acum ca avem inca spatiu - iar la un contract de minim un an, primesc discount pentru primele 3 luni. Cele mai spectaculoase birouri, cu vedere peste tot orasul, sunt inca disponibile.

Care este suma totală estimată a se investi până la sfârșitul anului în acest proiect?

Sunt foarte bucuros ca, in ciuda crizei de pe piata de constructii si a problemelor de aprovizionare, pare ca reusim sa avem o aterizare la punct fix – in timp si in buget.
Cand terminam va spun si bugetul. 

Ce ne puteți spune despre echipa care a stat în spatele acestui proiect? Ce colaborări importante pentru bunăstarea viitorilor chiriași ați avut?

Povestea Hotspot este una internationala. Plecand de la partenerii mei germani de la REC, cu peste 40 de ani de experienta in proiectarea de birouri, la arhitectii nostri din Milano – biroarchitetti - ce aduc multa creativitate, farmec si functionalitate si pana la consultanta noastra din zona operationala – Pauline Roussel – frantuzoaica stabilita la Berlin, care a vizitat hub-uri din toata lumea pentru a analiza spatiile de lucru flexibil, toti contribuie la un concept sofisticat, gandit sa aiba un impact important. 
Designul grafic, static si interactiv este facut la Viena, vizualizarile de arhitectura la Bucuresti, cu o echipa fantastica (foarfeca), ce lucreaza pentru unele dintre cele mai mari birouri de arhitectura din lume, iar amenajarea "junglei urbane" este conceputa tot la Milano, de catre Corneliu Gavril, stabilit acolo de 20 de ani. 

Care este bilanțul la jumătate de an pentru compania Hotspot Workhub?  (cifră de afaceri, chiriași, etc.)

Hotspot Workhub este de la inceputul anului cash-positive si isi amortizeaza costurile. Avem un grad de ocupare de 100% si pe 2022 estimam o cifra de afaceri de 1,1 Milioane de Euro.

Care este „lecția” învățată la aproape trei ani după lansarea pe piață a primului hub de birouri?

Sunt multe lectii invatate. Am trecut printr-o criza fara precedent (covid) si nu am fi putut trece cu bine fara un partener puternic (REC) si fara suportul proprietarilor cladirii. Dar, odata depasita criza, am confirmat ca am avut un concept solid si profitabil, pe care continuam sa-l dezvoltam si rafinam pentru perioada urmatoare. Provocarile vor fi la fel de mari dar, dupa estimarile noastre, si cererea pentru birouri flexibile va creste considerabil.