Este important faptul că interesul menționat mai sus se aplică nu numai sectorului de birouri, ci și celor de retail și logistică.
Prima jumătate a anului a înregistrat o scădere considerabilă a ratei de neocupare de la aprox. 13% la sfârșitul anului 2016 până la aprox. 9% la sfârșitul primei jumătăți a anului 2017, care a fost rezultatul unei cereri în continuă creștere.
"Piața de birouri din București prezintă un potențial enorm, iar actualul nivel ridicat de absorbție îl confirmă. Prima jumătate a anului s-a încheiat cu un volum record de contracte de închiriere semnate, adică 157 000 de metri patrati, care a fost cu aproximativ 7 000 mp mai mare decât cel înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut. Ocupații au un apetit mare pentru clădirile de birouri noi de clasă A. Anul acesta, multe proiecte noi de birouri vor fi închiriate integral înainte de finalizare", a declarat Louis-Maxime Juhel, directorul agenției de birouri de la BNP Paribas Real Estate Romania.
În ciuda livrării de noi clădiri de birouri de clasă A, se estimează că în trimestrele următoare nivelul ridicat al cererii pentru proiecte prime poate duce la o scădere a gradului de neocupare de birouri sub 7-8%. Piața de birouri se va transforma încet într-o piață distinctă a proprietarilor.
Motorul acestor cereri nu mai are legătură directă doar cu locația și chiria. Factorii cu valoare adăugată oferiți de anumite proicte, cum ar fi arhitectura, tehnologia aplicată, soluțiile ecologice și facilitățile suplimentare sub formă de cantine, magazine, spălătorii, săli de sport și terase verzi, devin tot mai importante. În plus, facilitățile concepute pentru bicicliști, și anume locuri de parcare, vestiare cu dușuri și piste largi și sigure în parcările subterane, sunt, de asemenea, caracteristici care atrag atenția. 
Situația de mai sus de pe piață a condus la o ușoară diminuare a decalajului dintre chiriile principale și chiriile efective în primele șase luni ale anului 2017. Chiar dacă totuși chiriile birourilor nu vor crește, din cauza cererii mari și a ofertei limitate, ne putem aștepta ca nivelul de stimulente oferit chiriașilor să scadă în următoarele trimestre. Se estimează că, în prezent, pachetele de stimulente reprezintă 15-20% din chiria de bază, în timp ce în cazul contractelor de închiriere pe termen lung (mai mult de 5 ani) această valoare poate crește până la 25%.
Atunci când analizăm piața de birouri din capitală, devine evident că aici bătălia este dusă pentru zonele situate în partea de nord a Bucureștiului. Barbu Vacarescu-Aurel Vlaicu și Dimitrie Pompei au atras majoritatea chiriașilor, deoarece oferă un echilibru bun între standardul spațiului disponibil și costurile totale de ocupare. Analiștii estimează că modelul de dezvoltare a pieței se va schimba în următorii 2-3 ani, datorită celor 200 000 de metri pătrați care vor fi livrate în partea centrală de vest a orașului (Grozavesti - Politehnica). (sursa: BNP Paribas Real Estate)