Dar comunitatea?
Deci, dacă scoatem comunitatea din funcție din ecuație, avem o piesă mare lipsă în puzzle. Alte sondaje au arătat că, deși peste 50% dintre oameni s-au bucurat să fie acasă în luna mai, proporția este acum aproape de 30%. Nu înseamnă că vor să se întoarcă cu normă întreagă la birourile lor, dar cu siguranță le lipsește biroul și vor fi bucuroși să petreacă câteva zile acolo.

Dar prietenii de la serviciu?
Unii colegi sunt, de asemenea, prieteni sau cel puțin camarazi de birou. A fi în preajma oamenilor este esența unei ființe umane. În plus, a sta 8h pe zi în fața ecranului pe zoom nu mai este chiar distractiv.
Auzim peste tot „Mi-e dor de energia umană!” din apropiere și comunicare directă - pur și simplu nu se poate crea o replică a acestei realități acasă.

Dar cultura companiei?
Angajații au spus că au simțit cultura companiei lor deteriorându-se și că lipsa interacțiunii față în față a afectat relațiile de lucru și le-a lăsat un sentiment de lipsă de legătură cu comunitatea lor profesională. „Nu există productivitate informală sau conectivitate care să apară” atunci când oamenii nu sunt împreună la birou. Capacitatea de a conversa la dozatorul de apă sau de trece pe la cineva prin birou este pierdută. Este greu să ai interacțiuni spontane într-o lume online.”

Dar senzația de a fi la birou?
Este adevărat că o agenție de creație a avut ideea nebunească de a reproduce zgomotul biroului și de a recrea astfel atmosfera biroului. Nu va înlocui interacțiunea cu colegii, dar este ceva de experimentat https://bit.ly/343Xtfs

Dar noii colegi?
Este foarte greu să primești noi colegi fără interacțiune. "Ne bazăm cu toții pe relațiile actuale și, într-un anumit fel, acest lucru este cam obositor. Cred că organizațiile vor folosi munca de acasă și birouri flexibile, așa ar și trebui, totuși biroul creează o cultură."

Suntem oameni, nu roboți, trebuie să ne conectăm cu alți oameni. Este necesară reconstruirea comunității prin adoptarea unei abordări fizice/digitale hibride.
Angajații au o dorință profundă de a rămâne conectați la comunitățile lor. Ar trebui să acordăm prioritate tranziției de la fizic la digital și să punem în aplicație noi modalități de a recrea comunitatea și de a menține conectivitatea pe terenul digital.