'În România există, la ora actuală, un număr de 80.000 de programatori sau ingineri software. Numărul acesta este la jumătate din cel consemnat în Silicon Valley, unde estimările sunt de 170.000 de persoane specializate care lucrează în domeniu. Cei 80.000 de specialiști din România produc de un miliard de euro, în timp ce în Silicon Valley valoarea ajunge la 800 de miliarde. O țintă importantă pentru România ar fi să ajungem măcar la afaceri de zece miliarde de euro', a afirmat Pitiș.

 

La rândul său, Teodor Blidăruș, vicepreședintele ANIS a menționat că, în acest moment, în România sunt active peste 5.000 de firme în domeniul software și al serviciilor IT.

 

'Am lansat astăzi /19 noiembrie 2014, n.r./ a doua ediție a Romanian Software Index. Platforma a debutat anul trecut ca un catalog al firmelor de outsourcing. În 2014, pe linia strategică pe care o susținem, s-au adăugat două secțiuni, una dedicată companiilor de servicii și o alta companiilor de Intelectual Property. ANIS își propune ca, alături de membrii ei, să creeze o comunitate semnificativă la nivelul industriei de profil. Este important să ne asociem în vederea obținerii unor avantaje competitive. Proiectul nostru este de a crea un index al tuturor companiilor de software și servicii din România. Estimăm că în acest domeniu activează în România peste 5.000 de companii. Romanian Software Index este partea vizibilă a acestei baze de date și își propune ca, în maximum doi ani, să devină un market place relevant în care clienți din afara României, și nu numai, să găsească informații importante despre companiile cu care doresc să intre în contact', a explicat reprezentantul ANIS.

 

ANIS a lansat, miercuri, într-o conferință de presă, a doua ediție a platformei Romanian Software Index. În prezent, platforma online softwareindex.ro și catalogul omonim Romanian Software Index cuprind peste 75 prezentări de produse și servicii (cu 20% mai multe față de anul 2013), ce aparțin unui număr de 51 de companii specializate.

 

Taxa de înscriere în Index este 100 de euro pentru membrii ANIS și de 150 de euro pentru companiile sau firmele din afara Asociației.

 

Asociația de profil a fost înființată în anul 1998 și numără, în acest moment, 122 de membri, companii cu capital românesc și străin, mici sau multinaționale, cu sedii în toate marile centre IT din țară. Cifra de afaceri a membrilor ANIS reprezintă 40% din valoarea totală a pieței de software.

 

ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei autohtone de software și servicii și creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. (sursa: AGERPRES)