creştere: firme deja prezente, cu planuri de creştere, firme noi, care intră pe piaţă, şi firmele care caută un upgrade la birourile actuale sub presiunea angajaţilor.“
 
Şandor a demarat recent un proiect mixt în Timişoara, cu birouri şi apartamente, o investiţie totală de 130 de milioane de euro. Proiectul Isho va fi dezvoltat etapizat, prima fază, de birouri, urmând să fie finalizată anul viitor. Dezvoltatorul spune că este deja în curs de semnare cu câteva firme pentru spaţii de birouri. „Sunt o serie de noi investitori în Timişoara, în IT , telecom, servicii financiare, engineering. Sunt firme care dezvoltă centre de tehnologie în Timişoara şi vedem multă creştere pe acest segment.“
 
Timişoara a ajuns practic să aibă un şomaj negativ, cererea de angajaţi fiind mai mare decât numărul de şomeri. Chiar şi aşa sunt în continuare firme care îşi anunţă intenţia de a deschide centre în zonă, concurenţa de pe piaţa muncii fiind extrem de dură. „Universităţile au în fiecare an o generaţie de absolvenţi care intră în piaţă şi în plus oraşele mari atrag oameni şi din alte localităţi.“
 
În total, proiectul de birouri ISHO Offices va fi împărţit în trei faze, prima în primul trimestru din 2018, cu un total de 16.000 mp, a doua în T1 2019 cu alţi 17.000 mp şi a treia în T1 2020 cu alţi 17.000 mp de spaţiu închiriabil de birouri. în total se va ajunge la 50.000 mp de birouri, iar spaţiul per etaj va ajunge la 7.000 mp odată ce vor fi construite toate cele trei etape, spaţiu pentru mai bine de 700 de angajaţi.
 
În ceea ce priveşte apartamentele, acestea vor avea preţuri ce pornesc de la 50.000 euro, unele din ele fiind gândite pentru tinerii care vor o locuinţă în oraş, iar altele pentru o clientelă „mai aşezată“, care poate opta pentru apartamente mai scumpe pe malul Begăi.
 
„Prima componentă, la care lucrăm deja, este cea de birouri, plecând de la un concept pe care l-am aplicat la Cluj, în proiectul The Office, unde suntem parteneri cu NEPI.  ISHO  este proiectul nostru. Este un teren mare şi nu am vrut să facem doar birouri sau doar locuinţe, credem într-o dezvoltare armonioasă. E primul nostru proiect pe apartamente.“
 
În medie, în Timişoara preţurile la apartamente pornesc de la 1200-1300 euro/mp suprafaţa utilă şi cresc în funcţie de locaţie şi dotări.
 
Spre deosebire de zona de vest a ţării, unde şomajul a ajuns la niveluri infime, alte zone nu au reuşit să atragă investiţii din partea companiilor, inclusiv zona imobiliară fiind puţin dezvoltată. În opinia lui Ovidiu Şandor, problema acestor oraşe nu este lipsa forţei de muncă, ci a unui întreg ecosistem de care au nevoie investitorii, inclusiv infrastructură, universităţi, furnizori de bunuri şi servicii , mediul de business coerent. ”Totuşi, începem să vedem dezvoltare şi în oraşele terţiare, primul pas fiind făcut de jucătorii din retail”.
 
În ceea ce priveşte economia în ansamblu, investitorul de la Timişoara este optimist, subliniind accelerarea creşterii economice din ultimii ani, evolutie care începe să se vadă şi în buzunare,  în zona privată, nu doar la stat.   ”Vorbim şi de o poziţionare interesantă a României, dacă nu facem greşeli majore. Trendul e sănătos, dacă nu apar evenimente internaţionale care să debalanseze echilibrul actual. Brexitul nu cred că ne afectează major, iar ce e în America cred că duce la coalizarea ţărilor europene, în încercarea de a corecta ce nu funcţionează şi a duce înainte proiectul european”
 
Anul acesta, în cursa pentru Timişoara, trei antreprenori locali se întrec pentru a livra noi proiecte moderne de birouri: Virgil Tornoreanu, care deţine compania imobiliară Werk Property Group şi mizează pe VOX Technology Park, Ovidiu Şandor şi Iulian Dascălu, care va livra prima clădire din ansamblul OpenVille.  (Sursa: zf.ro)