Noul sediu, a carui restaurare a presupus o investitie de 1,5 milioane de euro, va fi lansat oficial in luna mai. Cladirea, monument istoric, va gazdui si propriul birou de design interior si arhitectura al companiei, Studio Insign.

Cladirea se afla pe strada Sfintilor nr. 7 si a fost construita in 1881 de arhitectul Alexandru Savulescu, cel care a ridicat si actualul Muzeu National de Istorie, fiind considerata de catre specialisti una dintre primele case din Bucuresti construita in stil eclectic. La achizitionarea de catre Galeriile Noblesse, se afla intr-o stare avansata de degradare.

In decursul unui an, Galeriile Noblesse si propriul birou de design interior, Studio Insign, au consolidat, restaurat si amenajat casa care are o suprafata utila de 900 mp si o curte de 1.000 mp. Investitia se ridica la peste 1,5 milioane de euro.

 

Cladirea a fost cumparata in 1903 de bancherul Max Berkovitz, un nume cunoscut al acelei epoci. In 1950, a fost confiscata de catre Partidul Comunist, devenind Cercul Copiilor din Sectorul 2. Apoi a fost abandonata, devastata si distrusa. Anul trecut a intrat in posesia companiei de design interior, care a restaurat stucaturile, tamplaria, sobele vechi si elementele de fier forjat. (sursa: dailybusiness.ro)