Banii au fost atraşi printr-o ofertă de drepturi, derulată pe cele trei pieţe unde NEPI este listat, respectiv pe Bursa de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

NEPI a vândut 20,8 milioane de acţiuni, la preţul de 4,8 euro/titlu, astfel că a atras în total 100 milioane euro.

 

Investitorii au plasat ordine de subscriere pentru 35,3 milioane de acţiuni, depăşind oferta cu 70%, potrivit unui comunicat transmis, luni, de NEPI.

"Data de începere a tranzacţionării noilor acţiuni NEPI a fost marţi, 23 iulie 2013 pentru JSE (Bursa de la Johannesburg - n.r.) şi va fi marţi, 30 iulie 2013 pentru Segmentul AIM al Bursei de Valori din Londra şi pentru Bursa de Valori Bucureşti", se mai arată în comunicat.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs).

Fondul, unul dintre cei mai activi investitori de pe piaţa locală în ultimii ani, deţine active de peste 600 de milioane de euro în România, printre cele mai importante clădirile de birouri The Lakeview şi Floreasca Business Park din Bucureşti şi City Business Center din Timişoara, precum şi Ploieşti Shopping City şi Promenada Brăila, dar şi o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

 

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile NEPI la Bursa de la Bucureşti a fost derulată pe 11 iulie, la preţul de 30,4 lei, cu 1,33% peste cotaţia precedentă. Raportat la preţul din 11 iulie, NEPI are o capitalizare bursieră la BVB de 4,842 miliarde lei (1,103 miliarde euro). (sursa: economica.net)