One Cotroceni Park beneficiază de certificare LEED Platinum v4 care atestă funcționarea durabilă și impactul minim asupra mediului și de certificare WELL Health and Safety, care evaluează sănătatea și bunăstarea la locul de muncă.

Noile birouri ale BAT DBS contribuie la construirea unei comunități integrate, susținute de facilitățile oferite de această dezvoltare, un hub urban cu o varietate de servicii, de la restaurante și cafenele, până la spații de relaxare și zone dedicate activităților recreative.

BAT DBS, cel mai mare centru de shared services al grupului BAT, care furnizează servicii financiare, de resurse umane, IT și nu numai, își reafirmă, prin această mutare, angajamentul pentru stimularea inovației, colaborării și a stării de bine a angajaților.

Spațiul are o suprafață de aproximativ 11.200 de metri pătrați și îmbină armonios materialele naturale cu estetica modernă, exprimând valorile și ADN-ul companiei, în care găzduiește peste 1.200 de angajați. Abordarea Lemon Office Design în cadrul proiectului a fost axată pe crearea unui mediu care nu doar reflectă viziunea BAT, ci și promovează evoluția continuă.


„În colaborarea cu BAT DBS ne-am propus să trecem dincolo de conceptul tradițional de birouri, prin realizarea unui spațiu în care ideile prosperă organic și unde fiecare se simte cu adevărat inspirat. Acest proiect a demonstrat cu succes că un design atent realizat poate optimiza conexiunea dintre angajați. Suntem extrem de recunoscători echipei BAT pentru încrederea și deschiderea față de fiecare inovație propusă. Împreună am construit mai mult decât un loc unde oamenii vin să lucreze; am creat un mediu în care colaborarea și inspirația se intersectează în fiecare zi”, a declarat Elena Oancea, cofondator al Lemon Interior Design.

Zona de recepție și spațiile de lucru sunt concepute pentru a stimula interacțiunea și creativitatea și îmbină culorile vibrante cu elementele biofilice. Spațiul de lounge și aranjamentul modular al scaunelor subliniază flexibilitatea și confortul și accentuează preocuparea companiei pentru starea de bine a angajaților și încurajează interacțiunea. Pe lângă confortul angajaților, această abordare subliniază angajamentul BAT față de sustenabilitate.

„Schimbarea biroului a apărut ca urmare a angajamentului nostru de construire a unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™), atât pentru angajați, cât și pentru societate. Câțiva factori au fost luați în considerare, cu prioritate respectarea principiilor ESG (environmental, social, governance), precum și crearea unui mediu motivant și performant. Bunăstarea angajaților stă la baza a tot ceea ce facem, astfel că designul biroului s-a concentrat pe crearea unor spații de colaborare, care să susțină o stare de bine, de învățare și dezvoltare, toate menite să faciliteze conexiuni și să creeze momente memorabile”, a spus Mario Calero Leyva , General Manager, BAT DBS Romania.

Echipa de arhitecți și designeri a Lemon Office Design a ales să integreze elemente naturale, cu ajutorul cărora spațiul tradițional de lucru este transformat într-un mediu organic și vibrant. Prin utilizarea luminii naturale, a plantelor și a materialelor sustenabile, natura este adusă în interior. Conceptul este o dovadă a misiunii companiei față de promovarea sustenabilității și o modalitate eficientă de a stimula confortul și productivitatea angajaților.


Lemon Office Design a implementat tehnologii de ultimă generație pentru a crea un mediu de lucru dinamic și sustenabil. Aceste soluții includ sisteme inteligente de iluminat și control al climei care se adaptează  la nevoile utilizatorilor și condițiilor exterioare. Iar designul flexibil al spațiilor permite utilizarea eficientă a resurselor și adaptarea la evoluțiile din cadrul companiei.

De la concept la implementare, proiectul realizat de Lemon Office Design pentru birourile BAT reprezintă o asociere reușită între funcționalitate, estetică și sustenabilitate.

Mutarea BAT DBS în One Cotroceni Park înseamnă mai mult decât o simplă schimbare de locație. Este o investiție strategică în viitor și promisiunea companiei de a oferi servicii excepționale angajaților și partenerilor săi. Îmbinând experiența Lemon Office Design și viziunea BAT DBS, noul spațiu de birouri stabilește un standard în ceea ce privește inovația, integrarea tehnologică și sustenabilitatea în amenajarea spațiului de lucru.

Fondată de Cristina Căpitanu și Elena Oancea, compania Lemon Interior Design se remarcă prin concepte inovatoare și management complex al amenajărilor de interior, atât pentru segmentul rezidențial, cât și pentru spațiile de birouri, prin divizia sa de office Lemon Office Design.

Lemon este câștigător a numeroase premii naționale și internaționale dintre care:  „BIG SEE Interior Design Awards Winner”, Remarkable Awards: „Bucharest, Largest Offices, over 1.500 sqm” și „Bucharest, premium & high end residential”, Premiile Real Estate: „Studioul de arhitectura/design al anului” și „The Most Appreciated Interior Design Studio”, Forbes 500 Awards, obținute în 2023, Forbes Residential Buildings The New Way of Living Gala: „The most dynamic name in the field of interior design” obținut în 2022, Real Estate: „The Most Appreciated Premium Design Studio” în 2021.  Lemon Interior Design este și câștigător al premiilor internaționale European Property Awards 2019: ”Best Interior Design Private Residence Romania” pentru reședință privată în cadrul unui complex One și ”Best Interior Design Apartment Romania” pentru Lake Loft precum și ”Bathroom Design Romania Award” pentru Skyline. În 2015 compania a fost laureată cu premiul ”Visionary Design” la Gala Premiilor Casa Lux,  iar în 2014 pentru „Cel mai bun design pentru un spațiu de locuit” la Gala Premiilor Elle Decoration Design.

BAT este un angajator strategic în România, care a creat peste 3.000 de locuri de muncă în cadrul celor trei companii prezente aici: BAT Investment – fabrica de la Ploiești, BAT Trading – compania de distribuție și Digital Business Solutions – centrul de servicii integrate din București, cel mai mare centru al grupului de acest fel. BAT generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect, pe lanțul de distribuție și aprovizionare. Numărul de angajați BAT a crescut constant, în medie cu circa 10%, în fiecare dintre cei peste 25 de ani de prezență în România. În 2022, BAT a fost al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României, cu circa 10,2 miliarde de lei plătiți sub formă de taxe și accize.