Tranzacția s-a desfășurat într-un proces accelerat de bookbuilding, care a început marți, 14 decembrie, și s-a încheiat joi, 16 decembrie. Pe parcursul celor două zile, numeroși investitori polonezi și internaționali și-au depus cererile, supraevaluând în mod semnificativ oferta de bază, compusă din 55.000.000 de acțiuni noi. Pe fondul cererii ridicate, compania a decis să mărească volumul ofertei cu peste 60% și, în final, să aloce 88.700.000 de acțiuni la 6,40 PLN per acțiune, atrăgând cca. 123 milioane euro, care vor fi utilizate pentru a consolida structura de capital a Grupului și pentru a finanța creșterea viitoare.

„Suntem bucuroși să putem realiza o astfel de tranzacție de succes la sfârșitul anului cu un interes enorm din partea actualilor, dar și posibililor investitori. Acest lucru ne-a permis să mărim tranzacția și a făcut posibilă reducerea la prețul pieței. Astfel, este demonstrată cererea mare pentru acțiunile GTC, confirmând strategia și poziția noastră pe piață”, a comentat Yovav Carmi, Președintele Consiliului de Administrație al GTC.

„Veniturile din această majorare de capital încheiată cu succes, împreună cu fondurile provenite din vânzarea portofoliului nostru din Serbia, ne vor permite să ne consolidăm structura capitalului, să ne scădem raportul împrumut-valoare, dar și să ne finanțăm creșterea viitoare. Suntem foarte mulțumiți de rezultatul acestei majorări de capital. Aș dori să felicit întreaga echipă și să le mulțumesc pentru eforturile depuse în această tranzacție”, a adăugat Ariel Ferstman, CFO și membru al Consiliului de Administrație al GTC.

„În pofida condițiilor de piață dificile de la sfârșitul anului, atât investitorii polonezi, cât și cei internaționali, au contribuit cu o cerere de înaltă calitate, permițând GTC să mărească tranzacția cu peste 60% față de dimensiunea planificată inițial și să realizeze o reducere moderată de circa  6,6% față de prețul mediu per volum la 10 zile. Suntem mândri că am contribuit la această reușită” – a adăugat Mateusz Kacprzak, Director Corporate and Investment Banking la Santander Polonia.

Santander, Erste Group și WOOD & Company, asemenea Joint Global Coordinators și Joint Bookrunners au sprijinit compania în această tranzacție.

GTC Group a fost fondat în 1994, în Polonia, și este o companie publică, listată la Bursa de Valori din Varșovia și Johannesburg, și unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații comerciale și de birouri din Europa Centrală și de Est, activ în șase țări: Polonia, România, Ungaria, Croația, Serbia și Bulgaria. GTC Group are un portofoliu de proiecte evaluat la aproape 2,3 miliarde de euro, care include 46 de clădiri, dezvoltate pe o suprafață de 1.300.000 de metri pătrați. Compania a intrat pe piața românească în 1999 și a devenit rapid unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari la nivel local, cu un portofoliu format de-a lungul timpului atât din clădiri de birouri, centre comerciale, cât și ansambluri rezidențiale. Compania a dezvoltat și vândut emblematicele clădiri de birouri America House și Europe House, situate în centrul capitalei, centrele comerciale Galleria (Arad, Buzău, Piatra Neamț, Suceava) și ansamblurile rezidențiale FeliCity și Rose Garden din București.


Printre proiectele GTC, deținute în prezent de companie în România, se numără complexul de birouri City Gate - primul proiect funcțional de birouri din București care a obținut certificate LEED GOLD în 2013 -, Premium Plaza, Cascade, Premium Point. Viziunea GTC România este axată pe durabilitatea construcțiilor și pe transformarea modului în care sunt proiectate, dezvoltate și gestionate clădirile, astfel încât să contribuie la crearea unui mediu sănătos și la creșterea calității vieții.