Volumul total al tranzacțiilor de închiriere a fost mai mic în primul trimestru al anului 2018 decât în aceeași perioadă a anului 2017. În total au fost închiriate circa 68.000 de metri pătrați, inclusiv noi inchirieri, reînnoiri și renegocieri. Aceasta suprafata a fost cu 45% mai mică față de anul precedent.

Noile inchirieri au reprezentant o suprafata totala de 38.000 mp, cu 26% sub nivelul înregistrat în primul trimestru al anului 2017, dar mai mult decat media trimestrială din ultimii ani.

Cele mai mari contracte de închiriere de birouri au fost reprezentate de inchirierea de catre UPC a unui spatiu in clădirea de birouri The Bridge și o tranzacție confidențială în zona Unirii.

„După cum am anticipat la începutul anului, activitatea de închiriere pe piața de birouri din București se va tempera ușor, iar evoluția din primul trimestru este în linie cu așteptările. Estimăm o cerere nouă de 135,000 mp până la finalul lui 2018, cu aproximativ 10% sub anul precedent. Având în vedere provocările de pe piața muncii, considerăm că acest rezultat este unul sănătos, mai ales venind după un an la fel de puternic precum 2017”, a încheiat Silviu Pop, Head of Research în cadrul Colliers International Romania. (sursa: amosnews.ro)