Sondajul celor trei asociatii arata ca investitiile in real estate vor continua sa creasca in 2015, suma alocata de fondurile de investitii pentru tranzactii imobiliare fiind de 42,5 mld. euro, peste nivelul de 35 de mld. euro din 2014. Interesul este in crestere atat in cazul investitorilor din Europa, cat si in cazul celor din Asia si SUA, potrivit sondajului, care arata ca alocarile pentru real estate in cazul fondurilor de investitii a crescut la 11,3% din total buget, fata de 10,8% in anul precedent.

 

"Investitorii vaneaza venituri stabile prin real estate intr-un peisaj investitional deloc spectaculos", spune Henri Vuong, director de research la INREV. El atrage atentia insa ca nu trebuie sa ignoram natura ciclica a imobiliarelor, asa ca ceea ce cercetarea arata acum poate fi doar reflectarea calmului dinaintea furtunei.

 

Cresterea "bugetului" total de investitii in real estate este determinata in special de investitorii din zona Asia Pacific, care asteapta sa isi creasca investitiile in proprietati de la 9,8%, la 11% in acest an. In America de Nord, alocarile vor creste de la 8,6%, la 9,1%, iar in Europa de la 12,3%, la 12,6%.

 

Potrivit realestate.ipe.com, Europa se va bucura de un interes mare, 45,1% din valoarea totala a investitiilor fiind orientata spre Vechiul Continent, iar Germania, Marea Britanie si Franta, raman primele trei destinatii de investitii pentru toti investitorii. O piata care a evoluat masiv in preferintele investitorilor este Italia care a intrat in top 10 destinatii. Pe de alta parte Turcia a iesit din top 15 destinatii.

 

De asemenea, analiza releva ca fondurile imobiliare nelistate sunt optiunea preferata pentru investitii in Europa. Birourile si in particular birourile din Germania reprezinta principala tinta a investitorilor. (sursa: wall-street.ro)