Cu toate acestea, având în vedere tranzacțiile cu sume nedivulgate, valoarea totală a pieței de fuziuni și achiziții pare similară cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând între 500 și 600 de milioane EUR.

Oficialii Deloitte declară că, în ciuda începutului lent al anului 2018, după un record 2017, ei rămân încrezători în întregul an.

În primul trimestru al acestui an au fost anunțate în total 19 tranzacții, inclusiv cele cu valori nedivulgate, față de 30 în aceeași perioadă a anului trecut.

Ioana Filipescu, Partener Consultanţă Fuziuni şi Achiziţii, Deloitte România, a declarat: “Finanţarea în serie B prin care start-up-ul românesc UiPath a atras trei dintre cele mai puternice fonduri din sectorul de tehnologie din lume a creat primul unicorn din sectorul de IT din România, o premieră pentru mediul local de business, care a pus definitiv România pe harta marilor investitori specializaţi în tehnologie. UiPath, companie cu o evoluţie fulgerătoare, confirmă ascensiunea sectorului IT, vedeta economiei româneşti din ultimii ani. Ne aşteptăm să vedem şi în viitor numeroase alte tranzacţii în acest domeniu, unde numărul start-up-urilor este în creştere“

Analiza efectuată de Deloitte nu include tranzacțiile cu o valoare mai mică de 5 milioane EUR. Un număr semnificativ de tranzacții sub acest prag au fost anunțate în primul trimestru  din acest an. (sursa: businessmagazin.ro)