"In Romania am dezvoltat cateva centre comerciale si ne uitam sa ne intoarcem pe aceasta piata. Bucurestiul este un oras atractiv si in prezent cautam dezvoltari de nisa aici", a declarat Tomasz Lisiecki, chief development officer TriGranit Development Corporation, citat de publicatia propertyeu.info.

 

In acelasi timp, Lisiecki a precizat ca dintre tarile din Europa Centrala si de Est, in Polonia este cel mai usor sa incepi noi dezvoltari, deoarece exista posibilitati de a vinde active imobiliare, multe fonduri germane fiind interesate sa cumpere proiecte de retail pe aceasta piata, existand de asemenea si capital autohoton. Pe de alta parte, despre Ungaria reprezentantul TriGranit spune ca desi recentele modificari legislative din domeniul bancar fac dificile atat dezvoltarea, cat si atragerea de fonduri pentru astfel de proiecte, piata de retail este in crestere si ofera multe active bune de vanzare, potrivit Mediafax.

 

Sandor Demjan, fondator al companiei de dezvoltare imobiliara TriGranit si unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Ungaria, a preluat anul trecut integral mallul Atrium Center din Arad, dezvoltat de compania Atrium Centers, condusa de Michael Israeli. Demjan, care a dezvoltat si mallul Polus din Cluj, controla 50% din Atrium Arad inca din 2010, de la deschiderea proiectului, cand investitorii au cedat 50% catre firma de constructii Arcadom, controlata de Demjan.

 

TriGranit a fost implicat in mai multe proiecte din Romania in anii de boom ai pietei imobiliare, inclusiv in dezvoltarea mall-ului Maritimo din Constanta (care a fost finalizat de Immofinanz), dar cel mai important proiect al sau propus in Romania a fost Esplanada de pe Bulevardul Unirii din Bucuresti, un parteneriat public-privat care insa nu a mai fost pus in practica. (sursa: wall-street.ro)