Rentabilitatea investițiilor a rămas la fel ca în 2017, profitul investițiilor în birouri scăzând cu 0,25%. Faptul că produsele disponibile pe piață sunt mai numeroase, mai ales pe segmentul de birouri, amânarea unor tranzacții începute anul trecut, precum și interesul crescut al noilor investitori străini pe piața românească vor influența în 2018 dezvoltarea piața internă de investiții.

Deși în primul trimestru al anului 2018 piața investițiilor nu a avut o evoluție semnificativă, în al doilea trimestru volumul tranzacțiilor a crescut, echilibrând valoarea totală a investițiilor pentru primul semestru al acestui an.

Nivelul investițiilor nu a atins nivelul primului semestru al anului trecut, fiind cu 20% mai mic decât în S1 2017, ajungând la 428 milioane EUR, cu tranzacții de 384 milioane EUR în al doilea trimestru. Cea mai intensă activitate de investiții a fost înregistrată pe segmentul de birouri, cu o pondere de 65% din valoarea totală a tranzacțiilor. Cea mai importantă tranzacție pe acest segment (170 milioane EUR) a fost vânzarea complexului de birouri Oregon Park din București către Lion's Head Investment, un fond de investiții de capital din Africa de Sud și un nou jucător de pe piața investițională din România

Din cauza lipsei de noi produse, a existat o singură tranzacție importantă pe piața industrială in Brașov, unde WDP a achiziționat un proiect industrial de 20.000 mp pentru 11 milioane de euro.
Odată cu livrarea de noi proiecte industriale și nevoia de extindere a jucătorilor existenți, există șanse ca până la sfârșitul anului acest segment să aibă câteva tranzacții importante.
Cu tranzacții de peste 300 milioane EUR în curs și noi produse care vor apărea cel mai probabil pe piață, a doua jumătate a anului va susține o activitate de investiții constanta. 
Piața de investiții din România înregistrează cel mai înalt nivel de rentabilitate a investițiilor în Europa (7,25%, până la 7,5% pentru clădirile de birouri).  (sursa: businesscover.ro)