Dezvoltarea provine din volumul înregistrat în Timișoara în ultimii doi ani, atât în ceea ce privește livrările noi de birouri, cât și în ceea ce privește volumul tranzacțiilor de închiriere. Stocul de birouri din Timișoara a crescut cu 53.000 de metri pătrați în primele șase luni ale acestui an, depășind deja cu 26% livrările record de anul trecut.
 
Ca urmare, stocul speculativ modern în funcțiune a crescut la 180.000 mp, corespunzând unei densități de 564 mp pe mia de locuitori, depășind cu 30.000 mp stocul din Cluj-Napoca (150.000 mp).

"Piaţa de birouri din Timişoara înregistrează cea mai efervescenta perioadă de creştere din istoria ei, dezvoltându-se accelerat cu clădiri noi de clasa A, cele mai multe amplasate în zona centrala extinsă. În ultimul an şi jumătate au fost livraţi 95.000 mp de birouri, reprezentând practic o dublare a stocului în funcţiune din Timişoara", spun realizatorii analizei, Activ Property Services.

Oferta de birouri din Timișoara în prima jumătate a anului include Vox Technology Park, prima clădire din proiectul Isho și extinderea campusului Nokia în Bega Business Park cu o clădire nouă. Până la sfârșitul anului, clădirea United Business Centre 3 va fi finalizată în proiectul mixt Openville, astfel încât stocul de birouri noi din 2018 va ajunge până la 71.000 m2, un record anual pentru un oraș din afara Bucureștiului.

Potrivit raportului, cresterea stocului a fost sustinuta de volumul record al cererii din ultimii doi ani in Timisoara, cu tranzactii majore in valoare totala de 41.500 mp in 2016 si 39.000 mp anul trecut.
 Volumul chiriilor din prima jumătate a acestui an a fost de 8 000 mp. Cea mai mare pondere în totalul tranzacțiilor a fost reprezentată de consolidările ocupanților mari în noi sedii, urmate de activitățile de expansiune și de noii intrați pe piata. (sursa: agerpres.ro)