Închis pentru renovare în septembrie anul trecut, magazinul Mercur va avea din aprilie o suprafaţă comercială de circa 20.000 mp, din care până acum jumătate a fost preînchiriată. Compania de consultanţă imobiliară Colliers International, care se ocupă de închirierea proiectului, spune că poartă negocieri pentru 80% din spaţii.

 

„Sursele de finanţare sunt constituite dintr-un mix între credite bancare, obligaţiuni emise şi majorare de capital”, a declarat Dumitru Răduţ, directorul general al Mercur Center.

 

Noul centru comercial va avea amenajată la etajul trei o zonă de restaurante şi un loc de joacă pentru copii, la etajul patru va fi amplasat cinematograful cu şase săli de 580 de locuri, iar la nivelul al cincilea va exista o sală de fitness şi aerobic. Parterul şi primele două etaje vor fi rezervate magazinelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

 

Mercur va fi al doilea centru comercial modern din Craiova după Electroputere Parc, proiect aflat în proces de insolvenţă.

 

Societatea Mercur, listată pe bursă la categoria AeRO, este deţinută în proporţie de 85,8% de SIF Oltenia. (sursa: capital.ro)