Echipa Sensience Cluj-Napoca, formată momentan din 24 persoane și în continuă dezvoltare, se va muta săptămâna aceasta la noul sediu din clădirea Maestro Business Center, localizat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Cluj Napoca. În acest moment, compania Sensience se află în plin proces de recrutare și caută specialiști în domeniul financiar.

“Cluj-Napoca este cel mai mare hub studențesc politehnic din România, unde învață peste 30.000 studenți cu profil IT&C, mai mulți decât în București. De aceea, angajatorii din domeniile IT&C se orientează spre acest oraș. De asemenea, Cluj-Napoca este al doilea centru universitar ca mărime din România, după București, dacă luăm în calcul numărul total al studenților. Cluj-Napoca se distinge prin faptul că oferă companiilor o reducere semnificativă de 25% a nivelului chiriei în comparație cu Bucureștiul. Această economie de costuri poate fi un factor atrăgător pentru firmele care caută să își stabilească sediul în Cluj-Napoca. Cu toate acestea, este important de menționat că reducerea costurilor nu compromite în niciun fel calitatea premium a spațiilor de birouri disponibile în Cluj-Napoca. Datorită acestei abordări echilibrate între cost și calitate, Cluj-Napoca este o alegere atractivă pentru investiții și dezvoltarea afacerilor, oferind un mediu favorabil pentru creșterea organizațiilor”, declară Nicolae Ciobanu Managing Partner - Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors, membră în Alianța BNP Paribas Real Estate.

Pe lângă acest avantaj, al forței de muncă bine pregătite, Cluj-Napoca este și un oraș vibrant, cu festivaluri internaționale în timpul verii și multe alte modalități de petrecere a timpului liber.

Maestro Business Center este o clădire boutique, cu spații moderne de birouri, dispusă pe parter și nouă etaje. Suprafața totală a spațiilor de birouri de clasă A este de aproximativ 10.000 mp, iar suprafața închiriabilă de 7.000 mp.

Printre chiriașii clădirii se numără companiile Steelcase, PWC, RoPlanet, Microfocus, Global Convergence, PKF Econometrica. La parter, este prevăzută o zonă comercială, unde în acest moment funcționează restaurantul La Casa și unde este disponibil un spațiu de servicii.

Compania Sensience a ales spre închiriere etajul cinci din clădirea Maestro Business Center, respectiv o suprafață de 295 mp, plus o terasă de 91 mp.

Serviciile de Property Management ale clădirii Maestro Business Center sunt realizate de către compania Fortim Trusted Advisors, membră în Alianța BNP Paribas Real Estate.

Clădirea de birouri este situată în zona centrală a municipiului Cluj Napoca, cu acces direct către centrul istoric, unde sunt concentrate toate instituțiile statului, dar și către aeroport.

În Cluj-Napoca, pe piața închirierilor de birouri sunt active 30 clădiri moderne de birouri și au fost anunțate încă nouă proiecte, cu termene de finalizare în următorii cinci ani. Stocul de birouri din Cluj-Napoca este al doilea ca mărime din țară, cu un total de 276.408 mp. În acest an însă nu este prevăzută a se da în folosință nicio clădire nouă, proiectele anunțate anterior fiind amânate.