Dezvoltatorul unor proiecte importante, asa cum este cazul centrului comercial “Sun Plaza”, “Sun Offices” sau al hotelului “Novotel”, a demarat lucrarile pentru proiectul de birouri “The Mark”, situat in zona CBD (Central Business District) din Bucuresti. 

The Mark va dispune de o suprafata inchiriabila de 25.500 mp si urmeaza sa fie finalizat in urmatorii doi ani, dupa cum a anuntat Friedrich Wachernig, membru al board-ului investitorului si dezvoltatorului imobiliar S Immo.

“Cand am decis sa damaram investitia intr-un nou proiect imobiliar la nivel local, am analizat cu foarte mare atentie cele mai importante zone de dezvoltare din Bucuresti. Investitiile companiei noastre vizeaza cu precadere pietele din marile capitale europene, iar Bucurestiul ne arata un potential extrem de mare pe toate liniile noastre de activitate, motiv pentru care am decis sa demaram constructia proiectul The Mark, o investitie ce, in prima faza, a necesitat un cost de circa 20 de milioane de euro si care, pe parcurs, va mai absorbi inca 45 de milioane de euro”, a declarat Friedrich Wachering, in cadrul unei intalniri cu presa.

Lucrarile de constructie ale proiectului The Mark au inceput in luna iulie, iar dezvoltatorii estimeaza ca termenul de finalizare va fi al doilea trimestru al anului 2018.


Proiectul The Mark este situat in imediata vecinatate a Pietei Victoria, la intersectia dintre Calea Grivitei si Buzesti.

Procesul de preinchiriere al spatiului ar urma sa inceapa in al patrulea trimestru al anului, iar agenti exclusivi in intermedierea acestui proces vor fi CBRE si JLL. Constructorul proiectului The Mark este Strabag.
Dezvoltatorul S Immo tinteste sa obtina o chirie prime de 18,5 euro/mp.

Ideea unui nou proiect de birouri pentru S Immo , pe lista prioritatilor fiind inca din anul 2012, cand austriecii si-au anuntat intentiile investitionala in Bucuresti.

Austriecii deruleaza in prezent investitii si in centrul comercial Sun Plaza, in care vor adauga peste 10.000 mp de spatii comerciale si vor face loc unui numar de 40 de noi magazine.

Proiectul din cartierul Berceni (Piata Sudului) are in prezent un grad de ocupare de 100%, iar extinderea anuntata de dezvoltator va aduce in portofoliul austriecilor inca 40 de noi magazine, ce ar urma sa urce totalul spatiilor comerciale la 180 de unitati.

Dezvoltatorul austriac S Immo a intrat pe piata locala in anul 2006 si de atunci si pana in prezent a investit peste 200 de milioane de euro in proiectele imobiliare pe care le detine.

Printre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de birouri si proiecte comerciale din Romania se numara Baneasa Developments, AFI Europe sau NEPI. (sursa: wall-street.ro)