Suprafața dedicată showroom-ului Citroën este de aproximativ 500 mp, iar a celui de la Suzuki este de aproximativ 170 mp.

“Zona de nord a Capitalei este potrivită pentru reprezentanțele de mașini, sectorul 1 fiind recunoscut ca având cel mai mare venit pe cap de locuitor din București și implicit din țară.

Alte două avantaje ale proiectului Dageco Expoziției pentru un astfel de spațiu de vânzări de mașini și moto este faptul că are o parcare foarte generoasă, de peste 500 locuri și este localizat în oraș, accesibil cu toate mijloacele de transport în comun“, declară Nicolae Ciobanu Managing Partner- Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors, membră în Alianța BNP Paribas Real Estate, compania care are mandat de exclusivitate pentru închirierea acestui proiect.

Brandul Citroën este prezent în showroom (unul dintre cele mai mari din rețea) cu întreaga gamă de modele cu motorizări termice C3 , C3 Aircross, C4, C4 X, C5 Aircross, C5 X, Berlingo VP și hybride C4, C4 X, C5 Aircross, C5 X, E-Jumpy, E-Berlingo, precum și întreaga gamă de vehicule utilitare Berlingo, Jumpy și Jumper. Motorizările Citroen continuând tradiția inovatoare a mărcii in industria auto sunt în gama “Engine of the Year“, atât la varianta pe benzină cât si cele diesel din punct de vedere al puterii, consumului și emisiilor, calificându-se toate în programul AFM.

Grupul STELANTIS din care face parte si Citroen se numără printre pionerii industriei auto care au dezvoltat motorizări plug-in hybrid si full electric cu cele mai mari autonomii, confort și siguranța la cele mai înalte standarde, E-C4, E-C4 X, C5 Aircross Plug-In Hybrid, C5 X Plug-In

Hybrid. În anul 2024 în trimestrul II va fi lansat primul model european full electric în clasa B cu un preț sub 25.000 euro și cu o autonomie de 320 KM, portbagaj de 310 l, iar in 2025 se va lansa varianta de doar 19.900 Euro (am deschis lista de așteptare).

În portofoliul brandului de mașini Suzuki se numără modelele Vitara, Scross,Jimny, Ignis, Swift, Swace si Across. Motoarele Suzuki sunt atente cu mediul înconjurător, dar plusează prin performanță și dețin tehnologii avansate pentru siguranță, care oferă încredere și confort. Vitara și Scross în varianta Mild Hybrid de 48 volți oferă eficiență și performanță. Suzuki Vitara și Scross în varianta Strong Hybrid de 140 de volți oferă o îmbinare dinamică între condusul Hybrid și cel pur electric. Modelul Swace este full hybrid dotat cu un motor de 1.8 cmc, în 4 cilindri și cutie automată cu variație continuă. Suzuki Across este în varianta Plug-in Hybrid și are sub capotă un motor termic de 2500 cmc, în 4 cilindri și o cutie automată cu variație continuă. Din clasa mică, Suzuki oferă modelele Ignis și Swift, în varianta Mild Hybrid de 12 Volți.

De asemenea, în showroom-ul din zona Expoziției este prezentă gama motocicletelor producătorului nipon Suzuki. Alături de cele mai accesibile, practice și economice scutere de capacitate cilindrică 125 cmc - Address, Avenis si Burgman 125 împreună cu varianta premium Burgman 400, găsim și consacratele modele SV650, V-Strom 650, noile lansate V-Strom 800DE și GSX8S.

În clasa 1000 cmc își fac prezența modelele Suzuki GSX-S1000, GSX-S1000GT, iar începând cu 2024 vom găsi și proaspetele lansate la EICMA luna aceasta, Suzuki GSX-S1000GX împreună cu GSX8R. Nu putem ignora legendara Hayabusa, motocicleta producătorului din Hamamatsu Japonia, ajunsă la a treia generație, botezată după cea mai rapidă pasăre din Japonia, șoimul peregrin japonez.

“În 2023, a crescut interesul pentru mașinile hibride și electrice, ponderea acestora din vânzările Suzuki fiind de 100%, iar în vânzările Citroën de 30%. Pe această linie green se înscrie Dageco Estate Expoziției, unde sunt localizate show-room-urile noastre, pentru că are stații de încărcare pentru mașinile electrice alimentate cu energie regenerabilă, produsă de panouri solare“, declară Cristian Guță, reprezentant al celor doi dealeri auto. În primele 10 luni ale anului, vânzările de mașini noi în România au crescut cu 8,08%, potrivit asociației ACAROM.

În primele trei trimestre, în zona de nord a Capitalei s-au reînnoit contracte de închiriere cu o suprafață totală de 20.138 mp, pe locul doi ca ponderea renegocierilor de contracte, după zona de vest.

Până acum, anul 2023 se arată a fi un an în care ponderea renegocierilor ar putea depăși cea a închirierilor noi. Chiria maximă solicitată de proprietarii de birouri din zona Expoziției este de 15 euro/mp/lună. Proiectul Dageco Estate Expoziției are în această perioadă o ofertă promoțională pornind de la 7,9 euro/mp/lună, pentru spațiile libere. Proiectul Dageco Expoziției Estate are o suprafață totală de 25.000 mp, cu patru corpuri mixed-use și o parcare generoasă, de 500 locuri, la exterior și în subteran. Clădirea principală acomodează birouri moderne, cu o suprafață totală de 11.000 mp și spații comerciale la parter.