AFI Europe a anunțat că potențialul cumpărător al parcului AFI 4-5 nu mai este interesat să realizeze acordul stabilit în scrisoarea de intenție. Procesul de tranzacționare a clădirilor AFI Park 1-3 este în desfășurare, au declarat reprezentanții Africii Israel.
„Pe de altă parte, în cadrul unei discuţii telefonice între reprezentanţii celor două părţi, a fost discutată posibilitatea ca discuţiile pe acest subiect să continue“, scrie în raportul de pe bursă. Astfel, tranzacţia ar putea avea loc în continuare dacă Dedeman şi Africa Israel ajung totuşi la o înţelegere.

Complexul de birouri AFI cuprinde 70.000 de metri patrati si se vindee cu un pret de 164 milioane de euro.
Presa din Israel consideră că înjumătăţirea tranzacţiei reprezintă o nouă lovitură pentru compania Africa Israel Investments care se află în plin proces de restructurare a datoriilor, iar vânzarea din Bucureşti ar fi generat un cash flow de aproape 70 mil. euro şi un câştig de capital post-taxare de circa 4,6 mil. euro. 


Acordul a fost anunțat în iunie. "Am ajuns la concluzia că această achiziție este cel mai sigur pas pe care îl putem face astăzi în domeniul imobiliar comercial, sector în care vrem să investim. În plus, considerăm că această investiție va consolida grupul nostru și activitatea noastră principala de comerț cu amănuntul, împreună cu încrederea partenerilor noștri de afaceri existenți și viitori ", spunea atunci Dragos Paval, CEO al Dedeman. (sursa: zf.ro)