„Încheierea tranzacției va marca prima vânzare a AFI Europe pe piața din România. Acesta este un pas important din punctul nostru de vedere ca dezvoltator internațional care a investit mai mult de 500 milioane euro în România și care dezvoltă, în prezent, trei noi proiecte importante: proiectul mixt AFI Brașov, care include un centru comercial de 45.000 mp și birouri clasa A de 25.000 mp, birourile AFI Tech Park – 56.000 mp și proiectul rezidențial AFI City în Bucureștii Noi”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Dragos Paval, CEO al Dedeman, a declarat: "Proiectul AFI Park reflectă standardele noastre înalte, pe care dorim să le atingem în toate afacerile noastre, aplicate sectorului de birouri. Am ajuns la concluzia că această achiziție este cel mai sigur pas pe care îl putem face astăzi în domeniul imobiliar comercial, sector în care vrem să investim. În plus, considerăm că această investiție va consolida grupul nostru și activitatea noastră principala de comerț cu amănuntul, împreună cu încrederea partenerilor noștri de afaceri existenți și viitori".

Dedeman este liderul pietei romane de bricolaj si este una dintre cele mai mari companii din Romania, cu 45 de magazine, avand vanzari estimative in acest an de 1,5 Euro.

Clădirile de birouri AFI Park  oferă o suprafață de 70.000 mp de birouri închiriate, ocupată de corporații multinaționale, precum: Microchip Technology, Electronic Arts, Endava România, Cameron US, SII România, ORTEC Europa Centrală și de Est, FotoNation, Telus International, Veeam Software, SecureWorks și multe altele. Toate clădirile AFI Park sunt clădiri verzi cu certificare LEED Gold.

AFI a fost sfătuită de Colliers International, firma de avocatură NNDKP și avocatul Bianca Stamatoiu, în timp ce Dedeman a fost sfătuit de Popovici, Nitu, Stoica & Asociații. (Sursa: AFI Europe)