De-a lungul timpului, acest proiect a starnit numerose controverse, atat societatea civila cat si o parte dintre arhitecti cerand reconstruirea gradinilor si spunand ca noile cladiri nu isi au locul langa palat.

 

Fata de proiectul initial, potrivit planurilor prezentate miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, cladirea din spatele palatului care va adaposti locuintele si centrul comercial, a fost retrasa mai mult fata de cladirea palatului, cu circa 20 de metri, iar inaltimea ei a fost redusa de la 40 la 34,5 metri, in partea dinspre Calea Victoriei. Pe partea cu str. Budisteanu, imobilul va avea o inaltime de 17,5 metri. In spatiul ramas liber intre palat si noua constructie va fi amenajat un atrium cu acoperis retractabil si un pasaj pietonal, scrie Hotnews.ro.

 

In partea dinspre Calea Victoriei cladirea va avea 7 etaje de locuinte, la mijloc cinci etaje de spatii comerciale, iar in spate inca trei etaje de locuinte. La subsol vor fi 4 nivele de parcare ce vor avea circa 500 locuri de parcare.

 

Ca si pondere din suprafata construita: 11.761 mp vor ocupa spatiile comerciale, 14.404 mp locuintele, circa 4.000 mp spatiile publice, circa 19.000 mp parcajele subterane, iar spatiul verde circa 2.000 mp. (sursa: dailybusiness.ro)