Astfel in Cluj sunt programati spre livrare in acest an 50.000 de mp de birouri, potrivit datelor companiei JLL. “Dimensiunea orasului, infrastructura moderna si costurile mai reduse atrag un numar tot mai mare de investitii. Dezvoltatorii imobiliari au sesizat aceasta oportunitate si vor livra peste 50.000 de metri patrati de spatii noi de birouri doar anul acesta.”, a spus Andrei Vacaru, head of research&consultancy la JLL.

 

Principalele livrari anuntate in Cluj in acest an sunt prima faza din proiectul The Office, dezvoltat de Ovidiu Sandor si NEPI (19.000 mp), a doua faza din Liberty Technology Park (13.400 mp), dezvoltata de Fribourg Development, United Business Center Tower (10.000 mp), dezvoltat de Iulius Group si a doua faza din Cluj Business Center (8.000 mp), o investitie a Felinvest, potrivit JLL.

Noile dezvoltari se vor adauga unui stoc de spatii de birouri, estimat de DTZ Echinox la 150.000 mp de birouri. Stocul de spatii de birouri din Cluj este insa estimat sa se dubleze pana in 2016, avand in vedere proiectele aflate in lucru.  (sursa: wall-street.ro)