Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, marţi, că viitorul parc va asigura o legătură între mediul de afaceri şi cel universitar.

"Consiliul Judeţean Cluj doreşte să dezvolte un proiect cu societatea de administrare a parcurilor industriale Tetarom şi mediul universitar şi va înfiinţa un parc ştiinţific şi tehnologic. Vom beneficia de expertiza Asociaţiei Internaţionale a Parcurilor Ştiinţifice (IASP), reţeaua mondială de parcuri ştiinţifice şi zone de inovare. S-a ales Clujul având în vedere prezenţa universităţilor de aici, a experienţei acestora, şi a unui mediu de afaceri dinamic. Urmează să încheiem un protocol în perioada următoare cu universităţile şi mediul economic. Acest parc va asigura o legătură între mediul de afaceri şi cel universitar", a spus Uioreanu.

Directorul SC Tetarom SA, Viorel Găvrea, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că viitorul parc va fi înfiinţat pe un teren de circa 10 hectare, care urmează să fie identificat la o distanţă de maximum 10 kilometri de Cluj-Napoca. Parcul este planificat pentru deschidere până în 2015.

Directorul IASP, Luis Sanz, a afirmat şi el că Tetapolis "va fi primul parc ştiinţific şi tehnologic din România". "Tetapolis va beneficia de sprijinul IASP, va avea acces la reţeaua internaţională a parcurilor ştiinţifice şi tehnologice, dar şi la o bază de potenţiali clienţi", a spus Sanz.

IASP a fost înfiinţată în anul 1984 şi are sediul la Malaga, Spania. Asociaţia are statut consultativ special pe lângă Consiliul Economic şi Social al ONU şi are circa 400 de membri. (sursa: descopera.ro)