Hackathon-ul s-adesfășurat în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, la sediul Colliers Romania. Echipele participante au fost formate dinstudenți pasionați de IT și tehnologie,freelanceriși programatori cu peste 5 ani de experiență. Timp de 24 de ore, participanții au lucrat, au învățat, au colaborat, au socializat și, la final,au concurat pentru un contract ferm de colaborare cu firma Colliers.

Principalele provocări ale Hackathon-ului au fost implementarea inteligenței artificiale la nivelul proceselor interne ale companiei și automatizarea lucrului cu baze mari de date.

Pe toată durata evenimentului, participanții au fost asistați de o echipă de mentori din business, care i-au ajutat să înțeleagă cât mai bine specificul pieței rezidențiale din România.Departajarea tehnică a soluțiilor prezentate a fost asigurată de cătreAlexandru Păsărică, doctor în Inginerie Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, și Cristian Badea, co-fondator Sypher, GeCAD șiAvangate.

„Din poziția de lideri în domeniul evaluărilor rezidențiale din România, ne propunem să găsim soluții digitale care pot schimba cu adevărat dinamica industriei imobiliare locale. Vrem să fim promotorii spiritului antreprenorial și vrem ca oamenii talentați să rămână în România și să dezvolte aici aplicații și servicii care pot concura la nivel global”,a declarat Gabriel Blăniță, Senior AssociateValuationandAdvisory Services în cadrul Colliers.

La succesul acestei prime ediții au contribuit Spoonful și FruFru&UrbanMonkey, care au oferit participanților experiența culinară, hidratarea și energia atât de necesare unui maraton de 24 de ore de programare.

„Se estimează că industria de real estate este în top 3 industrii care vor fi schimbate structural prin tehnologie în următorii ani, iar România poate beneficia foarte mult de această schimbare. Aproape 100.000 de angajați lucrează în IT și produc 6% din PIB, iar atât numărul cât și calitatea studenților din domeniu ne fac să credem că se poate și mai mult. Am avut alături de noi o comunitate IT foarte talentată, capabilă să vină cu ideile potrivite pentru provocarea lansată de echipa noastră. Ne dorim să continuăm colaborarea cu această comunitate pentru atransforma ceea ce ieri era imposibil în ceva ce mâine va fi normal”, a încheiat Gabriel Blăniță.

Primul Hackathon Colliers va fi urmat anul viitor de o serie de evenimente al căror scop este apropierea față de comunitatea de dezvoltatori IT din România în vederea creșterii gradului de inovație și tehnologie din sectorul imobiliar. (sursa: Colliers)