Agenția subliniază că perspectivele pentru piața imobiliară din București rămân pozitive, deși numărul suprafețelor mari de teren din interiorul orașului, cu conexiuni bune de transport public, scade.

In 2018, terenurile altor mari mari fabrici, cum ar fi Griro, Helitube și Aversa, care au aproximativ 10 hectare fiecare vor fi revalorificate pentru dezvoltarea de proiecte rezidențiale, comerciale sau mixte, inclusiv cu o componentă de birou.

Dezvoltatorii imobiliari romani precum ERES, DVD Residential Imobiliare, Eden Capital Development, Impact, Exigent Development sau H4L Development, au efectuat tranzacții de terenuri în valoare totală de 110 milioane EUR, în principal pentru investiții în proiecte rezidențiale, contribuind cu aproape 51% la volumul total tranzacţionat.
Cea mai mare parte a terenurilor pentru locuințe a fost comercializat în nordul și vestul Bucureștiului.
În timp ce investitorii locali s-au concentrat în principal pe terenuri pretabile pentru proiecte rezidenţiale, investitori străini precum GTC, Atenor şi Globalworth şi-au asigurat poziţii pentru noi proiecte de birouri în nordul şi vestul oraşului.

Pe piața de birouri au fost tranzacționate cinci terenuri, ceea ce ar permite dezvoltarea de noi spații cu o suprafață totala de 200.000 mp. 
În domeniul logisticii, autostrada A1 rămâne cea mai atractivă zonă pentru investiții, cu CTP si P3 drept principalii jucatori, în timp ce Chitila a devenit mai populara după ce grupul polonez MLP a cumpărat 18,8 hectare de teren pentru dezvoltarea unui proiect logistic cu o suprafață de 80 000 mp. (sursa: agerpres.ro)