El a vorbit despre sursele de finantare pe care un antreprenor le are la dispozitie.

„Pentru a te lista la bursa ai nevoie de o trasnperanta ridicata. Din punct de vedere al finantarii bancare, daca sunteti un start-up uitati de ea. Banca foloseste banii deponentilor. Daca banca ar finanta un start-up cu grad ridicat de risc, nu cred ca ati mai depune banii acolo. Noua ne lipsesc fondurile care sa ajunta la inceput de drum, cele de tip early stage sau pre-seed”.

 

Barta spune ca pentru antreprenorii aflati la inceput, in locul fondurilor de investitii de tip early starge sau pre-seed, o alternativa ar fi legea business angels, insa si aceasta are lipsuri.

 

De-a lungul anilor el a investit in special in tehnologie, in business-uri precum Appscend, o platforma de creare de aplicatii care in prezent are birouri in Germania si SUA, dar si in agricultura, intr-o afacere cu cale (varza).

 

“Productia merge foarte, foarte bine. Suntem printre cei mai mari producatori din tara si chiar si din regiune pentru ca deja avem cerere pentru export. Anul trecut am avut afaceri de 30.000 de euro, iar anul acesta lucram cu cei mai mari retaileri si vrem sa intram si pe alte zone, precum furnizarea de cale pentru companii care fac sandvisuri, supe, pudra de cale sau cosmetice”.  (sursa: wall-street.ro)