Şeful diplomaţiei italiene a afirmat, joi, la Bucureşti, în cadrul declaraţiilor comune cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, că există "o intensificare a relaţiilor economice" dintre România şi Italia.

                             

"Italia nu a descoperit România de câteva luni sau de câţiva ani, ci a pariat pe viitorul economic al aceste ţări de foarte multă vreme. Ceea ce este foarte interesant este faptul că acest pariu se reînnoieşte, se relansează continuu (...) În fiecare lună există peste 100 de societăţi italiene noi care vin în România şi sunt zeci de mii de firme italiene înregistrate în România", a declarat Paolo Gentiloni, aflat în vizită în România.

 

El a precizat că peste 120 de reprezentanţi ai unor societăţi italiene din construcţii şi infrastrtuctură vor avea întrevederi, joi şi vineri, cu oameni de afaceri din România.

 

Gentiloni a subliniat că oamenii de afaceri italieni au încredere în stabilitatea şi creşterea economică din România, evocând, totodată, noile oportunităţi oferite de programele europene în următorii şapte ani.

 

Ministrul italian de Externe a mai spus că atunci când există "nişte controverse în anumite sectoare", ele sunt "rezolvate de prieteni care se aşează în jurul mesei şi discută aceste subiecte".

 

La rândul său, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că relaţiile economice între România şi Italia sunt "extrem de solide", Italia fiind al doilea partener comercial al României.

 

"Anul trecut valoarea schimburilor româno-italiene a ajuns la un nivel record de 12,57 miliarde de euro, în creştere faţă de anul 2013, iar pespectivele pentru acest an sunt, de asemenea, foarte îmbucurătoare. La 31 martie, valoarea schimburilor bilaterale era de 3,33 miliarde de euro, în creştere cu aproape 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent", a susţinut Aurescu.

 

El a subliniat "interesul deosebit" al companiilor italiene pentru a investi în România, în prezent fiind peste 40.500 de societăţi italiene create în ţara noastră. "Misiunea noastră este de a le oferi tot sprijinul pentru a avea oportunităţi crescute de investiţii şi afaceri", a spus Bogdan Aurescu. (sursa: mediafax.ro)