Compania, listată din luna iulie a acestui an pe piaţa secundară AIM de pe Bursa de la Londra, a achiziţionat o altă firmă înfiinţată tot de Ioannis Papalekas, Global Asset Managers (GAM).

City Mall, care se transformă în City Offices, va oferi la finalizarea lucrărilor de recompartimentare o clădire comercială şi o parcare multietajată. Finalizarea lucrărilor pentru clădirea comercială este estimată pentru sfârşitul acestui an. La finalizare, clădirea va avea o suprafaţă construită de 27.155 mp şi şase etaje. La parter vor fi spaţii comerciale, iar restul spaţii de birouri.

Proprietatea este parțial închiriată şi se poartă negocieri avansate pentru preluarea integrală a spaţiului rămas vacant de către un singur chiriaş. Durata contractelor semnate este 5, 10 şi 15 ani, cu chirii ce variază de la 12 la 65 euro/mp. Chiriaşii principali sunt Mega Image, Vodafone, Pharma Vision, Billa, Max Bet, Piraeus Bank. Costul de achiziţie, aşa cum era menţionat în prospectul de admitere la Bursă, este de 37 de milioane de euro.

Floreasca 1 este un proiect de birouri pe malul lacului din zona Floreasca. La finalizare, va avea o suprafaţă construită de 4.711 mp, dispusă pe nouă etaje.

Proprietatea, care a fost ridicată la nivel de structură, a fost cumpărată în ianuarie 2013 de Victoria Ventures SA, societate din care Papalekas deţine 60%. Este de aşteptat ca autorizaţiile necesare dezvoltării să fie obţinute până în decembrie 2013, iar finalizarea lucrărilor este estimată pentru sfârşitul lui 2014.

Costul de achiziţie a părţii deţinute de Papalekas în proiect este de 2,6 milioane de euro. Investiţia necesară dezvoltării clădirii este de 3 milioane de euro, care vor proveni dintr-un împrumut. Valoarea totală a datoriei este estimată la 4-4,5 milioane de euro.

Herăstrău 1 este tot un proiect de birouri care va fi construit pe strada Nordului, peste drum de Parcul Herăstrău. La finalizare, clădirea va avea o suprafaţă construită 12.166 mp şi şapte etaje. Prin firma sa, Papalekas deţine 100% terenul, iar costul de achiziţie este de 6 milioane de euro.

Proiectul este la stadiul de design, iar în prezent se aşteaptă obţinerea autorizaţiilor de construcţie, iar proiectul ar urma să fie finalizat în 2015. Investiţia necesară dezvoltării este de 11,25 milioane de euro, plus încă 15% în costuri soft. Pentru teren au fost contractate două împrumuturi de la o bancă, în valoare de 2,9 milioane de euro. La finalizare, finanţarea totală va ajunge la aproximativ 15 milioane de euro.

În plus, GAM a semnat un contract de vânzare-cumpărare pentru a achiziţiona proiectul Timişoara Airport Park (TAP). Pentru finalizarea acestei tranzacţii este aşteptată aprobarea de la Valeo, producător de componente auto, chiriaşul care ocupă întreg spaţiul.

Proprietatea a fost parțial dezvoltată, cu două faze finalizate în 2011 și este închiriată în totalitate către Valeo pentru o perioadă de 15 ani, iar chiria variază de la 3,6 la 7 euro/mp.

Cele două faze finalizate cuprind o clădire cu o suprafață construită de 27.474 mp. În viitor se va demara o nouă fază, de 12.000 mp, care va fi ocupată tot de Valeo.

 

Acţiunile firmei Asset Managers vor fi cumpărate la un cost de 14 milioane de euro. Dezvoltarea celei de-a treia faze necesită o investiţie de 3,5 milioane de euro, cu data de finalizare T1 2014, iar proprietetea va fi supusă unui împrumut de 10-12 milioane de euro. (sursa: economica.net)