„Am avut onoarea de a-l avea ca oaspete pe Excelența Sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Este pentru prima dată când Excelența Sa vizitează Iașiul. A fost o ocazie deosebită pentru autoritățile locale, dar în special pentru comunitatea oamenilor de afaceri, de a discuta despre oportunitățile de investiții din județul Iași.

 

Ne dorim intensificarea cooperării economice și dezvoltarea schimburilor comerciale între investitori din Statele Unite ale Americii și firme ieșene. Excelența Sa s-a declarat deschis de a organiza pe viitor o serie de întâlniri tematice, pe domenii de interes. Totodată, ni s-a confirmat că, în cel mai scurt timp, compania Oracle va deschide un sediu la Iași, ceea ce înseamnă noi locuri de muncă pentru ieșeni”, a declarat subprefectul Răzvan Bogdan Abălași.

 

Oficialul american a participat, marți după-amiază, la o masă rotundă organizată de Instituția Prefectului Iași, cu sprijinul Camerei de Comerț Americane.

 

La întâlnirea cu tema ‘Stadiul investițiilor străine în județul Iași și oportunități de dezvoltare regională’ au participat oameni de afaceri, rectori ai universităților ieșene, reprezentanți ai autorităților publice și ai Camerei de Comerț și Industrie Iași. (sursa: financiarul.ro)