”CBC Residence este o altă fază a proiectului CBC pe care îl dezvoltăm pe terenul fostei fabrici Feleacul. Am finalizat 17.000 de metri pătrați de birouri în cadrul proiectului, din care 65-70% avem contracte de închiriere și angajamente”, a declarat pentru Profit.ro, Călin Buzoianu, directorul firmei Felinvest, dezvoltatorul proiectului.

 

Investiția în zona rezidențială, care va cuprinde un bloc de 100 de apartamente, din care 70% de două camere, de 52-60 de metri pătrați, se ridică la circa 5 milioane de euro, inclusiv terenul.

 

Decizia privind accesarea creditului de la CEC Bank va fi discutată pe 19 octombrie de acționarii firmei Felinvest, controlată de Octavian Buzoianu, prin intermediul căreia este dezvoltat proiectul CBC.

 

”Dinamica pieței este foarte bună pe locuințe. Vom construi locuințe de 1, 2 și 3 camere pentru cei care lucrează în zonă, prețurile de vânzare fiind de 1.000-1.200 de euro pe metru pătrat. Proiectul este definitivat, urmează să depunem documenția pentru autorizația de construcție. Într-o lună, două sperăm să primim autorizația, iar în septembrie-octombrie să livrăm toate locuințele”, a explicat Buzoianu.

 

El a precizat că până acum în proiectul CBC au fost investite circa 18 milioane de euro, inclusiv terenul.

 

După finalizarea imobilului de locuințe, gradul de ocupare a terenului, de peste 2 hectare, ajunge la 50%, pe restul urmând să mai fie construite două imobile de circa 10.000 metri pătrați.

 

”Deocamdată nu știm ce vom face în cele două clădiri, cel mai probabil vom împărți spațiul în mod egal între birouri și locuințe. În funcție de dinamica pieței vom decide”, a adăugat Buzoianu.

 

Felinvest, fostul producător de dulciuri Feleacul, și-a schimbat în 2009 obiectul de activitate și a intrat pe sectorul imobiliar, la acea vreme intențiile firmei fiind construcția unui complex rezidențial pe amplasamentul fostei fabrici. Proiectul a fost însă oprit din cauza condițiilor nefavorabile de pe piața imobiliară. Ulterior, în 2012, Buzoianu a reluat proiectul, dar prin construcția de spații de birouri, prima fază fiind finalizată în 2013.

 

Firma, listată la Bursa de Valori București, are un capital de 3,4 milioane de lei. Octavian Buzioanu deține potrivit celor mai recente raportări 86,58% din capitalul Felinvest. (sursa: profit.ro)