În prima jumătate a anului 2017, numărul angajaților care lucrează în spații moderne de birouri a crescut cu 6,100.

Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Vacarescu - Floreasca și Vest sunt încă locațiile care au înregistrat cele mai mari creșteri, ocupând primele trei poziții în ceea ce privește numărul de angajați în clădirile de birouri moderne. În aceste zone funcționează circa 55% din numărul total de angajați din totalul care lucrează în spații moderne de birouri. Aproximativ 50.000 de angajați lucrează în clădirile de birouri din zona Pipera-Sud, aproape 45.000 în zona Barbu Vacarescu-Floreasca, iar în zona Vest în jur de 33.000.

Zonele de birouri cu cel mai mare număr de metri pătrați per angajat sunt cele dedicate principalelor operațiuni (sedii): Centrul de Afaceri București, Zona Centrală și Centru- Nord, fără a lua în considerare zona Barbu Vacarescu - Floreasca.

Cel mai mic număr fr metri pătrați per angajat este încă zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de birouri dedicată operațiunilor back-office, fiind o destinație aleasă în special de companiile de outsourcing.

'Piaţa forţei de muncă din Bucureşti a înregistrat o dinamică deosebită în ultimii doi ani. Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, numărul total de angajaţi a crescut cu 63.000 în perioada S1 2015 - S1 2017, 52.000 dintre aceştia activând în sectorul serviciilor. Din datele noastre, în acelaşi interval, numărul angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în clădiri de birouri moderne a crescut cu 25%, echivalentul a 47.000 de persoane care s-au angajat in special in sectoare precum IT, BPO şi servicii profesionale, de unde provin cei mai activi jucători din piaţa spaţiilor de birouri', a declarat Mihaela Galaţanu, Head of Research C&W Echinox. 

Până la sfârșitul anului 2017, numărul angajaților din cladirile moderne de birouri din București ar putea atinge pragul de 250.000.
Calculul numărului de angajați se bazează pe destinația fiecărei zone de birouri și pe gradul de ocupare înregistrat pentru fiecare sub-piață la sfârșitul trimestrului 1 2017. (sursa: capital.ro)