Creditul a fost acordat in februarie 2014, pe o perioada de 5 ani, pentru refinantarea partiala a investitiei in centrul comercial din Galati.

 

NEPI Nine Investment Development, compania prin care sud-africanii de la NEPI au dezvoltat mall-ul din Galati, este amenintata cu insolventa de o firma de proiectare.

 

Proiect Bucuresti SRL a introdus la inceputul lunii februarie o cerere la Tribunalul Bucuresti prin care solicita insolventa NEPI Nine Investment Development.

 

Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investmens (NEPI) a deschis in noiembrie anul trecut centrul comercial Shopping City Galati, dupa 6 luni de la inceperea lucrarilor de constructie.

 

NEPI a obtinut autoritazatia de constructie si a demarat lucrarile pentru dezvoltarea mall-ului din Galati in luna iunie 2013.

 

Alaturi de hipermarketul Carrefour, in cei 33.000 mp construiti, inchiriati in totalitate, se regasesc branduri nationale si internationale printre care H&M, C&A, Deichmann, NewYorker, Altex, Intersport, Leonardo, Reserved, Domo, CCC, Puma, Killtec si Flanco. De asemenea, mall-ul are si un food-court.

 

Amplasat pe Bd. George Cosbuc, principala axa nord-sud a orasului, mall-ul numara 1.400 de locuri de parcare si a creat mai mult de 1.150 de locuri de munca. 

 

Fondul sud-african de investitii NEPI a ajuns la un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 mp pe piata locala. Pana la sfarsitul anului trecut, dezvoltatorul urma sa inceapa lucrarile la inca trei proiecte de retail: Mega Mall Bucuresti, Vulcan Strip Mall Bucuresti si Targu Jiu Shopping City.

 

 

NEPI este cel mai activ investitor in piata imobiliara din Romania, gestionand Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucurest si City Business Centre Timisoara. La un an de la lansare, Ploiesti Shopping City a raportat vanzari de peste 25 milioane de euro. (Sursa: dailybusiness.ro)