Odată cu livrarea celei de-a cincea clădiri, în a doua parte a anului trecut, suprafața închiriabilă a City Business Centre a crescut la 47.141 metri pătrați. Numărul persoanelor care lucrează în prezent în centrul de afaceri a crescut considerabil în ultima perioadă, depășind 5.000 de angajați.

 

"În cea de-a doua parte a anului trecut, am primit numeroase solicitări de închiriere din partea unor companii multinaționale, care activează în special din domeniile IT, engineering sau financiar. În 2016 așteptăm concretizarea planurilor unor chiriași, care vor avea ca rezultat expansiunea acestora și atingerea unui grad de ocupare a celor 5 clădiri până la aproximativ 100%", a declarat Lori Collin, office executive în cadrul NEPI.

 

Unele dintre companiile care își desfășoară activitatea în cel mai modern centru de business din Timișoara și-au extins suprafețele ocupate anul trecut, fiind însă semnate și contracte cu chiriași noi, precum Bosch, Hella, Ernst & Young, Banca Transilvania.

 

Complexul de birouri City Business Centre a fost finalizat în vara anului trecut, prin livrarea celei de-a cincea clădiri a proiectului, în urma unei investiții de circa 50 de milioane de euro.

 

Ovidiu Șandor a vândut, în 2012, către fondul de investiții NEPI primele trei clădiri ale proiectului de la Timișoara, iar sud-africanii au avut un acord pentru preluarea întregului parc de afaceri la finalizarea construcției. În urma tranzacției, omul de afaceri a rămas administratorul întregului proiect și s-a ocupat de coordonarea dezvoltării celorlalte două clădiri din proiect.

 

La sfârșitul anului trecut, Șandor a ieșit din acționariatul firmei ModaTim Business Facility, dezvoltatorul complexului de birouri City Business Centre Timișoara, fondul sud-african de investiții NEPI devenind astfel singurul acționar al proiectului pentru care avea un acord de preluare la finalizarea construcției. (sursa: profit.ro)