In acest moment, preluarea magazinelor Angst este in proces de aprobare de catre Consiliul Concurentei.

 

"Aceasta preluare se incadreaza in strategia de dezvoltare Mega Image prin magazine care au o pozitionare foarte buna in zona urbana. Cele douazeci de magazine Angst vor consolida reteaua noastra de magazine. In acelasi timp, preluarea ne va aduce noi oportunitati de vanzari si sinergii de achizitii", declara Xavier Piesvaux, director general al Mega Image Romania.

 

Decizia Angst vine ca urmare a strategiei anuntate, aceea de a-si concentra efortul doar in directia domeniului propriu de expertiza, productia de carne procesata.

 

"Un alt aspect important al acestui proces de preluare este consolidarea colaborarii intre Mega Image si brandul Angst", afirma Sorin Minea, presedintele Angst.

 

Sunt estimate venituri anuale de 21 milioane de euro pentru cele 20 de magazine preluate, care au fiecare suprafete totale intre 90 si 750 metri patrati.

 

Mai multe detalii privind procesul de preluare a retelei de magazine Angst vor fi comunicate in lunile urmatoare, in momentul aprobarii finale a tranzactiei de catre Consiliul Concurentei.

 

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 326 de magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image (173), Shop&Go (151), AB Cool Food (1).

 

Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer international infiintat in 1867 in Belgia ce opereaza in prezent pe trei continente. (sursa: dailybusiness.ro)