"La un an de la lansarea proiectului Avantgarden3 Sibiu, dezvoltatorul Maurer Imobiliare a vandut 185 de apartamente, dintre care 150 pe parcursul anului 2014, echivalentul unui apartament la fiecare trei zile. Un numar de 90 dintre apartamentele vandute se afla in blocul B1, finalizat si predat in toamna acestui an. De asemenea, 78 dintre apartamente sunt vandute in cel de-al doilea imobil (B2) si au ca termen de finalizare si predare sfarsitul lunii iulie 2015. In blocul B3 au fost deja vandute deja 17 apartamente, acestea avand ca termen de predare sfarsitul lunii noiembrie 2015", a anuntat dezvoltatorul, potrivit Mediafax.

 

Fiecare din cele doua blocuri va avea 8 etaje (D+P+8E) si un numar de 90 apartamente. Preturile in cadrul proiectului incep de la 27.000 euro pentru garsoniere, de la 36.000 euro pentru apartamentele cu doua camere si de la 49.000 euro pentru apartamentele cu 3 camere si includ si o boxa de depozitare situata la demisol. Ansamblul este amplasat in apropiere de principala zona comerciala a Sibiului (Promenada Mall, Baumax, Dedeman), fiind construit pe un teren de 10 hectare si prevede dezvoltarea a circa 1.800 locuinte. Valoarea de piata a proiectului este estimata la 67 milioane de euro si este finantat din fonduri proprii.

 

Maurer este o societate cu capital privat german care si-a inceput activitatea in constructii imobilare in anul 2006. Primul proiect imobiliar a fost realizat in Cluj si cuprinde 29 de apartamente. Compania are in derulare un proiect la Brasov, similar cu cel pe care intentioneaza sa il construiasca in Sibiu.

 

Proiectul din Brasov prevede constructia a 1.800 de locuinte, din care aproape 1.300 au fost deja vandute. Compania a fost fondata de omul de afaceri Simon Maurer. (sursa: wall-street.ro)