"Și în anul care s-a încheiat, ansamblul Palas a reprezentat cea mai dinamică destinație de business din Iași, locul unde sute de persoane și-au găsit locuri de muncă. Astfel, în 2015, numărul celor care lucrează în cele patru clădiri de birouri clasa A din ansamblu a ajuns la peste 3.900. Totalul a crescut cu aproximativ 25% față de anul 2014, semn al planurilor de extindere pe care companiile prezente în imobilele United Business Center (UBC) le au la Iași", se arată într-un comunicat al investitorului.

 

Numărul celor care vor lucra în spațiile office din Palas va crește cu încă 3.000 odată cu deschiderea, în prima parte a acestui an, a celor două noi clădiri UBC, aflate în dezvoltare. UBC 5, situată pe strada Sf. Lazăr, are o suprafață de 15.000 mp, dispusă pe șapte etaje, două niveluri fiind destinate parcării subterane. UBC 6, situată în vecinătatea zonei de food court, este proiectată cu o suprafață de 9.000 mp și patru etaje. Prin noua investiție a grupului Iulius, componenta office a ansamblului din centrul Iașului va ajunge la 62.000 mp închiriabili.

 

În UBC Palas au sediul aproximativ 45 de companii, majoritatea multinaționale din domeniul IT & outsourcing.

 

Iulius Group, controlat de Dascălu, deține o rețea de retail care cuprinde patru shopping mall-uri (Iulius Mall Iași, Iulius Mall Timișoara, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Suceava) și ansamblul urbanistic multifuncțional Palas Iași. Pe segmentul office, compania deține la nivel național peste 55.000 mp de birouri clasa A în operare, la Iași și Cluj-Napoca.

 

Din portofoliul office al companiei mai fac parte două clădiri clasa A, dezvoltate la Cluj-Napoca, în imediata apropiere a Iulius Mall: Iulius Business Center (7.500 mp) și United Business Center Tower (10.000 mp), ambele închiriate 100%.

 

Anul trecut, în imediata proximitate a Iulius Mall Timișoara, compania a început lucrările de construire a celui de-al doilea ansamblu multifuncțional din rețeaua grupului de companii Iulius, după cel din Iași, o investiție de peste 220 milioane de euro. Openville va include, pe lângă funcțiunile de retail, parc și entertainment, șapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafață totală de peste 131.000 mp închiriabili. (Sursa: profit.ro)