„Dacă Marea Britanie iese din Uniunea Europeană, singurul lucru predictibil este că, din cauza incertitudinilor, deciziile de investiţii vor fi amânate până la apariţia unor măsuri şi planuri concrete“, a declarat Andrei Văcaru, capital markets consultant & head of research în cadrul companiei de consultanţă JLL, pentru publicaţia SeeeNews.

 

Chiar dacă marii investitori şi dezvoltatori britanici nu sunt prezenţi pe piaţa locală, multe fonduri de investiţii şi dezvoltatori locali sau regionali sunt listaţi la Bursa de la Londra sau înregistraţi pe teritoriile britanice, spune el, exemplificând prin Globalworth şi New Europe Property Investments (NEPI).

 

„Cele două grupuri au o pondere de peste 21% din volumul de investiţii imobiliare de 670 mil. euro consemnat în 2015 şi mai bine de jumătate din totalul de 1,15 mld. euro înregistrat în 2014“, a menţionat Văcaru.

 Alţi jucători imporanţi prezenţi în România, care au legături strânse cu Marea Britanie, sunt Argo, Plaza Centers, Secure Property Development & Investment şi First Property Group, arată datele JLL. (sursa: capital.ro)