Procedura de selecție a primelor zece start-up-uri se va desfășura în perioada aprilie-mai, iar incubatorul de afaceri va fi certificat la nivel internațional, au anunțat reprezentanții Cluj Innovation Park în cadrul unei conferințe de presă.

 

 „Clujenii sunt foarte interesați să-și dezvolte afaceri proprii, iar mediul de business din Cluj este cel mai efervescent pentru tineri: în județ avem peste 2.200 de SRL-D-uri în funcțiune, în timp ce Bucureștiul, care este pe locul doi, are aproximativ 2.000. Cum în acest an Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului, e firesc să venim în întâmpinarea nevoilor tinerilor prin crearea incubatorului de afaceri, unde aceștia vor avea toate condițiile să înceapă cu dreptul business-uri de succes”, a declarat Alexandru Coroian, directorul general al Cluj Innovation Park.

 

Sunt vizate start-up-uri cu activități din zona industriilor creative și IT & C, de la design și modă, muzică și arte vizuale până la software și computer games, IT, telecomunicații și arhitectură. Programul se adresează firmelor nou-înființate sau cu o vechime de maxim 2 ani.

 

Companiile vor beneficia aici de spații moderne pentru birouri și servicii operaționale complete - recepție, pază și protecție, rețea broadband, IP voce și date, sistem de climatizare sau întreținerea clădirii. Antreprenorii vor putea primi și consultanță specializată de tip help-desk în toate domeniile afacerii: juridic, financiar, marketing și vânzări, investiții, management, precum și promovare pe portalul creic.ro.

 

„Vom organiza pentru membrii structurii și evenimente dedicate, seminarii și traininguri tematice, programe de mentorat și întâlniri cu potențiali finanțatori (business angels). Centrul va însemna și un mediu favorabil dezvoltării afacerilor: vom încuraja parteneriatele între firmele din incubatorul de afaceri și cele deja mature din centru, pentru că ne dorim să generăm un real efect de cluster. Am început și discuții cu universitățile clujene, ca acestea să vină aici cu companii (spin-off) inovative prin care să-și valorifice proiectele de cercetare științifică”, a adăugat Coroian.

 

Incubatorul de afaceri va funcționa la etajul 4 al CREIC și va avea la dispoziție aproximativ 1.000 mp - spațiu pentru birouri și un atelier de creație de 190 mp. O companie va putea fi găzduită aici maxim 3 ani. Costurile lunare vor fi de 30 de euro în primul an, 40 de euro în cel de-al doilea an și 50 de euro în anul 3, sume la care se adaugă cota-parte de utilități. Data estimată pentru darea în folosință a CREIC este luna iunie a acestui an, în condițiile în care constructorul va finaliza lucrările la termenul asumat.     (sursa: romanialibera.ro)