Dezvoltatorul negociaza si un parteneriat pentru renovarea unei cladiri vechi din centrul Bucurestiului, ambele proiecte urmand sa atraga investitii totale de peste 30 de milioane euro.

 

"Planul nostru este sa vindem ultimele 60 de locuinte din complexul Vivenda pana la sfarsitul lunii noiembrie. Intre timp, lucram la faza a treia din proiect, respectiv 2 blocuri, cu aproximativ 300 de apartamente. Vrem sa modificam putin structura apartamentelor pentru a fi mai eficiente si pentru a putea beneficia de TVA de 5%. Vom incepe constructia in luna iunie anul viitor, iar investitia este estimata la 16 milioane de euro", a declarat pentru Mediafax Mauricio Mesa Gomez, seful companiei spaniole Hercesa in Romania.

 

Hercesa detine mai multe terenuri in Bucuresti pentru proiecte rezidentiale, complexul Vivenda din Titan, unde mai sunt disponibili pentru constructie circa 25.000 de metri patrati, dar si hotelul Cismigiu.

Hercesa mai detine un teren de 700 de metri patrati in apropiere de Piata Unirii, unde ar putea sa dezvolte un hotel, insa nu exista planuri in acest sens in prezent. Grupul Hercesa a cumparat hotelul Cismigiu in anul 2004 si a transformat cladirea intr-un hotel de patru stele. Cladirea a atras si trei chiriasi, beraria Gambrinus, Institutul Cervantes si libraria Humanitas, si va genera venituri de 1,2 milioane de euro in acest an, fata de 800.000 de euro anul trecut. Hotelul a avut anul trecut un grad de ocupare de 57%, iar in acest an, exceptand ultimul trimestru, acesta a fost de 60%.

 

 

Hercesa a intrat pe piata romaneasca in anul 2004, iar potrivit lui Mesa compania a investit pana in prezent in terenuri si dezvoltare circa 150 de milioane de euro. (sursa: wall-street.ro)