Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Gijs Klomp, olandezul care a condus departamentul de investitii al companiei de consultanta imobiliara CBRE, si care de la finalul acestei luni va prelua o functie similara in cadrul NEPI, sustine ca exista o crestere importanta a numarului de investitori si a interesului pentru piata din Romania, doar ca sunt prea putine proiecte scoase la vanzare la nivel local.

 

“Sunt multi investitori din Europa, SUA, chiar si din Africa de Sud care isi doresc sa cumpere proiecte in Romania, doar ca nu sunt suficiente scoase la vanzare. Daca nu sunt suficiente produse scoase la vanzare este greu sa convingem investitorii sa vina in Romania. Un investitor cauta mai multe variante – Sunt cateva, dar nu sunt si foarte multe aflate in proces de vanzare, dar in dealuri off-market, iar in acest fel nu suficiente optiuni pe harta. Romania arata azi mai mult cu o o bucatarie fara multe variatii culinare. Investitoriise uita la meniu, nu ii intereseaza munca din spate, bucataria”, a declarat Gijs Klomp, fostul head of capital markets in cadrul CBRE.

 

Specialistul pe zona de investitii apreciaza ca preturile de achizitie sunt in crestere la nivelul regiunii, doar ca, in Romania, acestea au ramas relativ stabile. “Piata din Romania este din ce in ce mai atractiva, asta si pentru ca preturile de aici sunt stabile fata de alte tari din regiune. S-ar putea sa vedem noi nume pe piata, investitori care simt momentul favorabil si isi fac intrarea la nivel local. (…) Avem dezvoltatori care construiesc ca sa vanda. Este un lucru bun pentru piata iar acest lucru nu face decat sa revina optimismul. Romania este locul ideal pentru un investitor care se uita la pietele din Europa Centrala si de Est (ECE). Avem o economie solida, in care finantarea este azi mult mai flexibila, iar zona de real-estate devine si mai importanta”, a punctat Klomp, pentru wall-street.ro.

 

Gijs Klomp, unul dintre cei mai experimentati manageri pe investitii din Romania, va parasi la finalul lunii iunie echipa consultantilor imobiliari CBRE.

 

Potrivit unor informatii obtinute de wall-street.ro, Gijs Klomp se va alatura de la 1 iulie investitorului de dezvoltatorului sud-african NEPI, companie care a trecut recent printr-o serie de schimbari importante in ceea ce priveste echipa de management.

 

Gijs Klomp a detinut functia de head of capital markets CEE la CBRE, ocupandu-se de mai multe proiecte importante din piata, asa cum este cazul vanzarii proiectului Green Court, dezvoltat de catre Skanska, a mai multor proiecte industriale, dar a contribuit si la mai multe proiecte care se afla in curs de vanzare. (sursa: wall-street.ro)