"Funcom a intrat recent pe piața din România și căuta un spațiu de birouri central, extrem de vizibil și emblematic de clasă A, cu numeroase facilități și acces la metrou. America House, care a finalizat recent o renovare de 10 milioane de euro, a bifat toate aceste căsuțe și multe altele", a comentat David Hay, fondator și CEO al ADD Value Management SRL.

"Cu zona pietonală generoasă și terasele în aer liber, restaurantele și cafenele diverse, o sală de sport Word Class de înaltă performanță, alte facilități de vânzare cu amănuntul, facilități pentru biciclete și inițiativa ESG, cum ar fi BREEAM in Outstanding, un proces de certificare pentru stabilirea obiectivelor privind emisiile nete, America House se potrivește nevoilor și țintelor de extindere ale unei multinaționale IT cu creștere rapidă, cum ar fi Funcom, angajaților săi și setului lor de valori", completează David Hay.

ADD Value Management S.R.L, proprietarul America House, a fost asistat de Țuca Zbârcea – Asociații, pe partea juridică și de Fortim Trusted Advisors, membru de alianță al BNP Paribas Real Estate, pe partea tehnică. Funcom a fost asistat de Popovici Nițu Stoica – Asociații pe partea juridică și de REC pe partea tehnică. CBRE a intermediat tranzacția.

"Am căutat un spațiu cu acces deosebit, care să rezoneze cu valorile noastre fundamentale: creativitate, agilitate, dinamism. Le-am găsit pe toate în Piața Victoriei, la America House. Au fost un partener fantastic, jucând un rol crucial în aducerea la viață a viziunii noastre", afirmă Ionuț Codreanu, Head of Studio Funcom Romania.

America House este o clădire emblematică multifuncțională, cu 28.806 mp de spații de birouri și retail de clasă A și 368 de locuri de parcare, situată în inima Bucureștiului, în Piața Victoriei.

De asemenea, clădirea dispune de 14 stații de încărcare pentru mașini electrice și trei camere pentru biciclete cu rafturi pentru 60 de biciclete, dotate cu vestiare și dușuri.

Printre chiriașii zonei de retail și servicii se numără World Class, cu o sală de sport recent renovată de 1.500 mp, Starbucks, Fru Fru, McDonald's, restaurantul Gram Bistro, Noodle Pack, Dabo, ATMS și 2 sucursale bancare, Farmacia Dr. Max, librăria cochetă Cărturești și spălătoria Eco Fresh.

Întreaga clădire este accesibilă persoanelor cu dizabilități, cu intrare ușoară atât din stradă, cât și din parcarea subterană, cu locuri de parcare speciale accesibile.

Printre chiriașii birourilor America House se numără companii multinaționale și blue-chip românești, precum Mastercard, Cisco, Intesa Sanpaolo Bank, McDonalds, OLX, Schlumberger, Țuca Zbârcea &Asociații și Ambasada Japoniei și Fortim Trusted Advisory Alliance, Membru al BNP Paribas Real Estate.