Dezvoltatorii imobiliari au sesizat aceasta oportunitate si vor livra peste 50.000 de metri patrati de spatii noi de birouri doar anul acesta, potrivit lui Andrei Vacaru, head of research & consultancy la JLL.

 

„Piata din Cluj a crescut constant, dinamic si organic, astfel devenind cea mai activa piata de birouri, dupa Bucuresti. Companii internationale renumite isi deschid in numar mare birouri aici, ca o dovada ca intreaga combinatie de competenta a fortei de munca si mediu de afaceri prietenos este o reteta care functioneaza”, afirma si Ana-Maria Vrabie, office consultant la JLL.

 

In ceea ce priveste extinderea componentei office a grupului Iulius la Cluj-Napoca, aceasta se datoreaza interesului manifestat de companiile partenere privind dezvoltarea si consolidarea operatiunilor la nivel local, de preferat, intr-o singura locatie. In plus, companii multinationale din domeniul IT si nu numai analizeaza noi oportunitati de relocare in cladiri de birouri care ofera un mediu de lucru calitativ si cu posibilitatea de extindere a suprafetelor ocupate, potrivit lui Dan Zaharia, manager al United Business Center.

 

„Orasul Cluj-Napoca dispune de atuul de a fi un pol de talente al Romaniei, dezvoltat de mediul academic si mediul de business deopotriva. Un aport de incredere semnificativ este creat si prin existenta clusterului IT, ce reuseste sa creasca nivelul de competitivitate a sectorului si calitatea resurselor umane“, precizeaza Zaharia.

 

“Cererea a dovedit ca era nevoie in Cluj- Napoca de cladiri de birouri de Clasa A, cu tehnologia si designul de ultima generatie, cu parcari generoase, cu etaje de capacitate mare, atat prin densitatea posturilor de lucru pe etaj, cat si prin marimea etajului de pana la 6 sau 9 mii de metri pe acelati nivel. Locatia, eficienta cladirii si posibilitatea chiriasului de a creste organic raman in continuare cei trei factori fundamentali care stau la baza unei decizii corecte. Cluj Napoca are sansa sa se dezvolte armonios pe termen lung cu altfel de constructii”, este de parere Lori Collin, NEPI Investment Management.

 

La randul sau, Angela Potra, sales and marketing manager la Liberty Technology Park Cluj, spune ca numarul ridicat de companii din IT&C si R&D ce aleg Cluj-Napoca fie pentru sedii noi, fie pentru extinderea companiei transforma orasul intr-o destinatie prolifica pentru afaceri.

 

 

„Daca adaugam acestui fapt potentialul nelimitat de resurse umane putem observa cu usurinta de ce Clujul devine un ecosistem stabil atat pentru companii nationale cat si internationale, urmand capitala cu pasi repezi. Mai mult, interesul crescut pentru noile tehnologii in randul absolventilor talentati ale universitatilor de aici va transforma orasul intr-unul condus de tehnologie”, estimeaza Angela Potra. (sursa: dailybusiness.ro)