Pe de altă parte, pe baza răspunsurilor celor chestionați, specialiștii din industrie anticipează pentru anul 2015 o majorare a cifrei de afaceri din industria de profil cu 14%, în timp ce rata de creștere anuală medie pentru următorii 3 ani este estimată la 11%.

 

Potrivit studiului ANIS, din totalul veniturilor consemnate în 2014 de companiile de software și servicii IT din România, aproximativ 65% au provenit din exporturi, în creștere față de anul anterior, când ponderea acestora în veniturile din software și servicii ale companiilor românești era de 60%.

 

"Industria de software și servicii este una dintre cele mai performante pe care România le are în prezent, dată fiind rata de creștere de patru ori mai mare decât cea estimată pentru întreaga economie. În 2014, industria IT&C a înregistrat cea mai mare pondere în PIB de până acum, respectiv 6%, din care 2,5% este generat de software și servicii. Motivul pentru care ANIS a investit bani în acest studiu pentru a veni în sprijinul industriei IT din România, de a face ca aceasta să crească. Am dorit să realizăm acest material pentru a pune niște cifre pentru ca orice investitor să-și poată fundamenta o investiție în România. Ne aflăm într-un moment în care IT-ul românesc este recunoscut', a menționat vicepreședintele ANIS, Teodor Blidăruș.

 

La rândul său, Eugen Schwab, vicepreședintele Romania & CEE în cadrul PAC a subliniat faptul că România poate deveni un motor regional pentru servicii IT și produse software, în condițiile în care sistemul de educație ar trebui să evolueze rapid și, în plus, facilitățile fiscale ar trebui să ajute la crearea de valoare adăugată. (sursa: AGERPRES)