Cladirea istorica a fost renovata recent, investitia proprietarului ridicandu-se la circa 700.000 euro.  

 

„In ultimii 3 ani am observat o dezvoltare continua de noi centre educationale, fie ca vorbim de gradinite private, afterschool-uri, centre de limbi straine sau cluburi sportive. Am avut multe solicitari de spatii de inchiriat venind din zona sistemelor de educatie alternativa, sistemul Montessori fiind de exemplu unul din cele mai dinamice pe segmentul gradinitelor private pe sistem alternativ. British Council a trecut deja la o noua etapa de business, cea de extindere, fiind o institutie cu notorietate si cu un numar in crestere de cursanti”, declara Alexandru Petrescu, managing  partner ESOP Consulting l CORFAC International, una dintre companiile care au intermediat tranzactia.  

 

In aceasta tranzactie, ESOP Consulting a reprezentat proprietarul si CBRE a reprezentat chiriasul.  

 

Vila impozanta de pe Mendeleev, unde British Council va avea cea de-a doua locatie pentru cursuri, a fost in circuitul comercial inca din perioada interbelica, ea fiind cumparata in 1925 de catre familia profesorului Marin N. Biciulescu si apoi inchiriata – catre negustori care aveau pravalii la parter si catre persoane private, care locuiau la etajele superioare.  

 

Inaintea lui Biciulescu, proprietatea a apartinut lui Ignatz Roller, un cunoscut negustor al vremii, care distribuia in Romania de la acea data marca de ceasuri si bijuterii Longines, printre cumparatorii sai numarandu-se si membri ai Casei Regale.  

 

Proprietarul actual, un investitor roman, a cumparat-o de la mostenitori in 2011 si a investit circa 700.000 euro in lucrari de renovare si restaurare a fatadei. (sursa: dailybusiness.ro)