Compania, care este parte a ATOSS Software AG cu sediul central în München, este activă pe piața locală din 2004. ATOSS își va reloca activitatea într-unul dintre cele mai moderne proiecte de birouri din România, certificat BREEAM International Outstanding In-Use, cu scor de 95%, cel mai înalt calificativ existent la nivel global, în faza de operare – obținut în mai 2020.

”Un nou sediu ATOSS, în care viitorul se petrece în prezent - unde adevărata colaborare este posibilă la cele mai ridicate standarde. Aici, exact asta am găsit: un mediu de lucru și o infrastructură moderne, extrem de atractive și unice din punct de vedere al calității în Timișoara - și care ne permit desfășurarea activității conform ’New ways of working’, adică să lucrăm împreună într-un mod transparent și foarte colaborativ”, a declarat Andreas Obereder, CEO ATOSS Software.

Compania, care își va reloca echipa în Vox Technology Park începând cu luna mai, are în vedere extinderea activității în viitor. Noile birouri au fost amenajate conform tuturor măsurilor de siguranță pentru desfășurarea activității și includ numeroase spații de discuții și întâlniri, zone de relaxare și jocuri și o zonă barista. Toți cei 170 de angajați își vor desfășura activitatea în schimburi săptămânale, la birou și la distanță, având facilitatea din partea angajatorului de a se testa Covid-19, înainte de sosirea la sediul companiei.

Prin înțelegerea încheiată cu ATOSS Software, Vox Technology Park a ajuns la peste 7.200 de metri pătrați de birouri închiriați de la debutul pandemiei Covid-19 pe plan local, unul dintre cele mai bune rezultate înregistrate pe segmentul de profil în ultimul an.

”Ultimele 12 luni au fost marcate în general de incertitudine, de măsuri de distanțare socială și de desfășurarea activității profesionale de la distanță. Piața de birouri a fost implicit printre cele mai afectate sectoare, ceea ce face ca rezultatul Vox Technology Park să fie cu atât mai excepțional. Am închiriat peste 7.200 de metri pătrați de birouri de la debutul pandemiei Covid-19, aproximativ 90% din suprafață fiind reprezentată de contracte noi”, a declarat Mark Oancea, Managing Director în cadrul Vox Property Group, dezvoltatorul și proprietarul proiectului de birouri.

Printre companiile care au ales Vox Technology Park în ultimul an se numără producătorul german de componente auto Kromberg & Schubert, producătorul și retailerul de mobilier Casa Rusu, compania de inginerie a telecomunicațiilor Connect44 și universitatea americană Zetta University.

ATOSS Software AG are birouri regionale în Germania, Austria, Elveția, Olanda și România și deservește peste 10.000 de clienți din 46 de țări.

Vox Technology Park are o suprafață totală de 26.600 de metri pătrați și a fost finalizat în Timișoara în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Compania are în dezvoltare și proiectul rezidențial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri. (sursa: Vox Property Group)