"Brașov atrage aproximativ 1,5 milioane de turiști pe an, iar orașul are un număr mare de locuitori, cu o putere de cumpărare peste medie. Aceste lucruri, împreună cu locația din centrul orașului, ne-au convins să intrăm pe piața de retail din Brașov și să dezvoltăm acest proiect cu destinație mixtă. Terenul este situat în centrul orașului și al zonei de afaceri a Brașovului (Centru Civic), pe fosta platformă Hidromecanica, înregistrând astfel un trafic foarte ridicat. Vizibilitatea este excepțională, datorită faptului că spațiul este localizat în principala piață din Brașov și pe bulevadrul principal care leagă Centrul Vechi de toate zonele orașului și de ieșirea către București", a spus David Hay, CEO AFI Europe România.

 

AFI Europe are în plan dezvoltarea în Brașov a unui centru comercial cu o suprafață totală închiriabilă (GLA) de 45.000 mp, dispusă pe trei niveluri accesibile prin trei intrări principale, conectate de un culoar.

 

Cel de-al treilea etaj va găzdui zona de restaurante și divertisment, inclusiv un cinematograf.

 

Vizitatorii vor beneficia de o terasă de mari dimensiuni cu vedere către Munții Carpați, care va găzdui diverse evenimente și activități pentru familii și turiști.

 

AFI Europe România se află deja în discuții avansate cu un lanț de hypermarket-uri și cei mai mari retaileri de fashion pentru a fi ancorele centrului comercial.

 

Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obținerea certificării pentru construcții „verzi” LEED Gold.

 

Pe același teren, compania va dezvolta și un proiect de birouri de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 11.000 mp și va fi conceput ca o construcție „verde”.

 

Acesta este cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe îl va dezvolta în România, după AFI Palace Cotroceni, un proiect de 81.000 mp situat în București, și AFI Palace Ploiești, cu o suprafață totală închiriabilă de 33.000 mp.

 

Pe segmentul de birouri, compania dezvoltă AFI Park, un proiect ce constă în 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafață totală de închiriere de peste 70.000 mp. Primele trei clădiri de birouri finalizate au înregistrat un real succes, fiind închiriate în proporție de 100%, în principal unor companii din domeniul IT&C și BPO.

 

AFI Park 4&5 se află în construcție, iar clădirile urmează să fie finalizate la începutul lui 2016. (sursa: dailybusiness.ro)