Compania a semnat primul contract de inchiriere din acest an, pentru 40% din suprafata inchiriabila totala din cladirea de birouri AFI Park 3, cu compania britanica de IT Endava Romania.

AFI Park 1 este inchiriat in proportie de 100%, iar AFI Park 2 are 96%. Pe baza acestor rezultate si a contractului de pre-inchiriere pentru AFI Park 3 semnat recent cu Endava, compania va demara in primul trimestru al acestui an constructia a 27.000 de metri patrati aditionali de suprafata inchiriabila in AFI Park 4 si AFI Park 5, potrivit declaratiilor lui David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Proiectul de birouri AFI Park atrage in special chiriasi din industria IT&C, intrucat cele doua etaje pe care Endava le va elibera in prima cladire ca urmare a relocarii au fost deja inchiriate catre companii din acest domeniu. Una dintre aceste companii a inchiriat integral, de asemenea, si tot spatiul neocupat de la parterul cladirii AFI Park 1, insumand o suprafata totala de 3.000 de metri patrati.

AFI Europe opereaza in Romania din 2005. Compania a dezvoltat si gestioneaza AFI Palace Cotroceni, cel mai mare mall din Romania si unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Proiectul se intinde pe o suprafata inchiriabila de peste 80.000 mp si este vizitat de circa 52.000 de clienti pe zi.

Adiacent, dar integrat mall-ului, AFI Europe Romania dezvolta in prezent AFI Park, un ansamblu de birouri de clasa A in Bucuresti. Parcul ofera spre inchiriere peste 60.000 mp de spatii de birouri (GLA), vizate in prezent de companii multinationale de IT&C.

Prima cladire, AFI Park 1, cu o suprafata inchiriabila (GLA) de 12.200 mp, a fost finalizata pe 1 septembrie 2012 si este ocupata in proportie de 100%. In cea de-a doua cladire, AFI Park 2, spatiile pentru birouri au fost inchiriate in proportie de 100% catre Electronic Arts (dezvoltatorul jocurilor FIFA), iar in AFI Park 3, 40% din spatii sunt inchiriate de Endava.

Cladirile vor fi livrate in aprilie si decembrie 2014. Fiecare cladire ofera 12.150 mp GLA. Constructia ultimelor doua cladiri ale complexului, AFI Park 4 si AFI Park 5, cu o suprafata totala inchiriabila de 27.000 mp, va incepe in primul trimestru al acestui an.

Pe 3 octombrie 2013, AFI Europe Romania a inaugurat un mall in Ploiesti, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro.

Compania va dezvolta in viitorul apropiat doua noi proiecte de retail: un parc de retail de 30.000 mp GLA in Arad, ce va fi construit in centrul orasului, pe un teren cu suprafata de 80.000 mp si un centru comercial in Bucurestii Noi, de 36.000 mp GLA.

 

Pe segmentul cladirilor de birouri, AFI Europe va dezvolta AFI Business Park, un parc de birouri clasa A cuprinzand o suprafata de 50.000 mp GLA, ce va fi amplasat in imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott si a Palatului Parlamentului din sectorul 5 al Capitalei. Proiectul de birouri va cuprinde spatii amplasate in 4 cladiri cu un regim de inaltime redus si o cladire turn de birouri, concentrate in jurul unei gradini interioare cu spatii verzi. (sursa: dailybusiness.ro)